Kérdés:
Hogyan érhetem el, hogy anyám abbahagyja, hogy olyan munkákra jelentkezzenek, amelyek nem megfelelőek?
user_hi
2020-01-07 09:30:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Néhány évvel ezelőtt elvégeztem az iskolát. Nagyon sok gondom volt állandó munkát találni arra, amiért iskolába jártam. Általánosságban elmondható, hogy anyám nagyon nehezen viseli ezt, több küzdelemben is részt vettünk rajta. Megpróbáltam megkérni őt, hogy ne beszéljen a témáról, de nem hallgat rá. Gyakran nem felelnek meg a játékkészségemnek és szinte más területen. Felhív, hogy megkérdezzem, jelentkeztem-e, és megkérdezi, mikor látom személyesen. Nagyon megőrül, és a bűntudat elkerget, ha nem. Csak azért, hogy megnyugtassam, az elmúlt 4 napot azzal töltöttem, hogy összeállítottam egy pályázatot egy olyan munkára, amelyet nem igazán szeretnék, vagy nem gondolok arra, hogy ez megfelelő lenne. Ez az idő elveszi az időt, amelyet felhasználhatnék jobb pozíciókra. Megpróbáltam elmagyarázni neki ezt, de nem fogja elfogadni. Az ő háttere nagyon különbözik az enyémtől, így nem igazán tudja, hogy mikor az én szakmámban vagy egy szomszédos területen van egy munka. nem megfelelő munkák?

Édesanyja továbbra is támogatta Önt az álláskeresés során? (Pénzügy, vagy étkezés, vagy szállás)
Kettő válaszokat:
Kate Gregory
2020-01-07 09:54:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vannak olyan rokonaim, akik szeretnének segíteni, de nem jól csinálják, és szülő vagyok, aki olyan dolgokat küld a gyermekeimnek, amelyeken szeretném, ha cselekednének. A következőket javaslom neked:

Először azonnal reagálj mindenre, amit küld neked. Adj neki valami pozitívat, például

Köszönjük, hogy figyelemmel kíséri ezeket a lehetőségeket számomra

Opcionálisan finomhangolhatja is egy kicsit. Fontos, hogy ezt ne fogalmazza meg, mivel bármi baj van azzal, amit küldött, például "ez túl hosszú ingázás" vagy "ez nekem túl elméleti", vagy "nem vennének el PhD nélkül". Úgy fogalmazhat, hogy

ha ez [közelebbi, kevésbé elméleti, kissé lazább lenne az akadémiai követelményekhez képest], akkor az tökéletes lenne.

Nem számít, mi küld, köszönetet mond az erőfeszítésért, köszönetet mond a gondolkodásodért, köszönöm a vezetést.

Amikor megpróbál utánajárni, határozottnak kell lenned kedvesen:

Anya, nem fogok minden egyes álláspályázatot megbeszélni Önnel, és hogy megy ez, és mi történik ezután. Nagyon sok munkára jelentkezem. Nagyon remélem, hogy hamarosan sikerül. Örülök, hogy ezzel a csapatomban vagy, és várom, hogy nagyszerű hírekkel hívhassam fel. Ez az én kezelő folyamatom, és én irányítom. Az, hogy felkérést kaptunk arra, hogy zárja le a konkrét javaslatokat vagy lehetőségeket, ezért kérem, bízzon bennem, hogy ezt futtatom.

Az a helyzet, hogy az édesanyád nem tudja arra késztetni, hogy valamire alkalmazzon azzal, hogy megkéred, hogy jelentkezz rá. Ez valójában az Ön kezelési folyamata. Ha értékel egy lehetőséget, és ez nem megfelelő neked, akkor ez az. (Hacsak szüleid nem támogatnak téged ezen álláskeresés során, ami kissé megváltoztathatja a dolgokat. De ha feltételezzük, hogy valamilyen kevésbé kívánatos munkánál dolgozol a megélhetéshez, akkor ez az utad, és neked kell vezetned.) Ha azt mondod anyádnak, hogy nem alkalmaztál (és nem is fogsz) valamire vonatkozni, az annak a része, hogy valóban hangsúlyozom neki, hogy rosszul cselekszik, és megpróbálom jobbá tenni. Nem hiszem, hogy ez lenne az Ön idejének megfelelő felhasználása. Csak köszönje meg, használja a vezetéket vagy ne, és térjen vissza a folyamatához.

Mugé
2020-01-10 09:12:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hasonló szakaszom volt a lányommal. Amikor elküldtem neki az állásajánlatokat, és néha utánajártam, ha figyelembe vette őket, elmondta az okát. Csak egyenesen felfelé. Azért küldtem neki az álláshirdetéseket, mert azt hittem, hogy elszalaszt egy jó lehetőséget.

Ahelyett, hogy nagy vitába keveredne, csak mondja el neki, mit gondol a munkáról. Úgy tűnik, hogy meg akar győződni arról, hogy ön keres-e, és anyaként végzi-e a munkáját.

"Köszönöm, anya, de ez a munka nem vonatkozik rám" - elegendőnek kell lennie.

Olyan munkákra jelentkeztem, amelyek sokkal több képesítést igényeltek, mint nekem, de azért mégis jelentkeztem, mert azt hittem, meg tudom csinálni. Én is felvettem és jó munkát végeztem.

A legtöbb álláshirdetés többet kér, mint amennyit valaki tud nyújtani. Jelentkezni úgyis lehet. Azonban, ha a mező teljesen hiányzik, akkor ne pazarolja az idejét, különösen ne a 4 napot az álláspályázati csomag összegyűjtésére.

A múltban elvesztegetettem ezt az időt, és ezt sajnálom. nap, amikor 2008-ban gazdasági válság volt. Elfogadtam egy munkát is, bár nem tetszett a munkáltató és az elvei, amelyek az idő múlásával nem bizonyultak jól és nagyon megterhelővé váltak.

Ez azt mondta: a lányom olyan munkát talált, amely teljesen irreleváns a tanulmányi területe szempontjából, de releváns annak szempontjából, ami tetszett neki és jó volt. Körülbelül 3 évig dolgozott a cégnél. Kicsiben kezdte, majd később a vállalatnál jelentkezett vezérigazgatói posztra. Miután belépett az ajtón, a munkáltató jobban megismer téged, és a belső alkalmazások általában elsőbbséget élveznek. A vállalkozások szeretnek olyan ajánlásokat fogadni, amelyeket ismerőseik adnak. 3 év után mégis úgy döntött, hogy megváltoztatja a tanulmányi területét, és visszatér az iskolába, ahol nagyobb az esélye annak, hogy felveszik.

Sok szerencsét kívánva. Csak ne pazarolja az idejét egy olyan állásra való jelentkezéssel, amely teljesen nem az Ön számára való.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...