Kérdés:
Aggódik a barátnő életmódbeli változásai miatt
anon
2019-02-20 10:03:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A barátnőm az utóbbi időben különböző életmódbeli változásokkal kísérletezett, ami szerintem nemcsak elképesztő, hanem a növekedés fontos eleme is. Szeretném a lehető legjobban támogatni őt mindezen változtatások során. Például néhány hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy kísérletezni akar a vegetarianizmussal / veganizmussal, és azzal kezdte, hogy kivágta a vörös húst az étrendjéből. Támogató akarok lenni, és kivágtam a vörös húst, és segítettem neki többet kutatni az egészségügyi szempontok, az élelmiszer-források stb. Terén. Ez megerősítette kötelékünket, és mindkettőnknek segített többet megtudni az étrendi korlátozásokról és követelményekről. , új dolga a minimalizmus. Szerintem ez nagyszerű, és mindig próbálom ösztönözni, mivel kissé minimalista vagyok a szívemben. Azzal kezdte, hogy adományozott régi ruhákat, amelyeket egy ideje nem viselt, valamint tárgyakat, amelyeket alig használ. Azonban aggodalmam az utóbbi időben olyan szavakat használ, mint a "muszáj". Például: "Most minimalista vagyok, ezért muszáj t szabadulnom ettől." Amikor megkérdezem, miért szabadult meg valamitől, azt mondja: "Nos, én most minimalista vagyok". Gyermekkorától kezdve szentimentális tárgyakat kezdett adományozni, mert úgy érezte, hogy "muszáj" tennie annak érdekében, hogy megfeleljen a minimalista életmódnak. Tudom, hogy ezek a dolgok mennyit jelentenek számára, és tudom, hogy nem igazán akarta átadni őket, de úgy érezte, nincs más választása.

Itt a probléma rejlik. Szeretnék támogató lenni, de azt is, hogy boldog legyen. Megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy minimalista lét nem feltétlenül igényli az összes holmijának megszabadulását, csupán a szükségesnél kevesebb dolog vásárlását próbálja csökkenteni. Ahogyan nem mentünk el 100% -ban vegánként és nem vágtunk ki minden állati terméket az étrendünkből, nem kell megszabadulnunk mindentől, ami a miénk. Úgy tűnt, megértette, de nem változtatta meg a viselkedését.

Engem önmagában nem zavarnak a döntései, csak attól tartok, hogy később megbánja ezeket a tetteket. Csak hogy világos legyek, nem próbálom rávenni, hogy ne minimalista vagy bármi más legyen, és például, ha vegán lett volna, akkor 100% -ban támogatnám. Megpróbálom tudatni vele, hogy nem szabad megszabadulnia ezektől a dolgoktól, főleg, ha ezt követően látom a szomorúságot a szemében. Nem tudom, talán én vagyok a probléma, és rossz barát vagyok. Talán inkább támogatnom kellene őt abban, hogy bármit is csináljon.

Hogyan tudnám továbbra is támogató maradni, miközben meggyőzöm arról, hogy nem kell megszabadulnia minden holmijától? Teljes mértékben támogatom a gondolatát, hogy mit csinál, és szeretném ösztönözni a további elágazásokat, de nem szeretném, ha emésztené őt, és úgy érzi, hogy csinálnia kell bármit , különösen, ha nem hogy megtegye.

Tudod, MIÉRT minimalista életmódot folytatott? Jó lenne azon dolgozni, hogy miért érzi szükségét, nem feltétlenül a hiányt, hogy megszabaduljon bizonyos dolgoktól. Hogyan viszonyulnak a tettei a saját, mint minimalista megközelítéshez?
Miután beszéltem vele, megtudtam, hogy a kiváltó ok a felhalmozóvá válástól való félelem lehet. Legutóbbi tapasztalatai vannak a felhalmozókkal, és úgy érzi, hogy a vásárlás átmeneti boldogsága nem jó életmód. Úgy tűnik, a családja is nagyon rosszul vásárol dolgokat nagyon gyakran, ami szerinte nincs oka. Emellett a hangokból következően megpróbálunk "nulla" hulladékkal élni. A megközelítésem inkább az, hogy ne vásároljon valamit csak azért. ha nincs rá szüksége, nincs értelme megvásárolni.
Egy válasz:
Rainbacon
2019-02-20 11:55:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A kiinduló megközelítés

Az a megközelítés, amely szerint elmondja neki, hogy minimalista lét nem igényli az összes vagyonának megszabadulását, ez a megfelelő módja a kezdésnek. A minimalizmus filozófiai életmód, nem pedig a betartandó szabályok listája. Colin Wright magyarázata a minimalizmusról meglehetősen tömören fogalmaz

Fontos megérteni, hogy a fizikai javak csökkentése gyakran a minimalizmus eredménye, nem pedig maga a minimalizmus. Az, hogy eladsz egy csomó dolgot, nem tesz minimalistává, annál inkább, mint ha megveszed a Buddha-szobrot, buddhista leszel, vagy jógázol egészségessé. Ez egy szempont az egészből, az biztos, de nem kell részt vennie, ha nem ott vannak a prioritásai.

Az ezen a ponton történő beszélgetés jó kezdet, mert segít alapozza meg azt az elképzelést, hogy a minimalizmus nem csak a szabályok listája, amelyet be kell tartania. Mivel a minimalizmus filozófia, folytatnod kell a vitát úgy, hogy átbeszéled vele a filozófiai pontokat. A minimalisták az oldalról szép listát ad azokról a dolgokról, amelyeket a minimalizmus segít elérni.

 • Szüntesse meg elégedetlenségünket
 • Igényelje az időnket
 • Élj abban a pillanatban
 • Irányítsd szenvedélyeinket
 • Fedezd fel küldetéseinket
 • Tapasztalja meg az igazi szabadságot
 • Hozzon létre többet, fogyasszon el kevesebb
 • Fókuszáljon egészségünkre
 • Növekedjen egyedként
 • Hozzájáruljon önmagunkon túl
 • Megszabaduljunk a felesleges dolgoktól
 • Fedezze fel életünk célját

Amikor átbeszéli ezeket a pontokat, két célra összpontosítson: próbálja megérteni, miért akar minimalista életmódot folytatni, és megpróbálja megérteni hogyan érheti el vagy nem éri el ezeket a célokat az érzelgős dolgoktól való megszabadulás.

A motívumok megértése

A motívumok megértésének legjobb módja, ha kérdéseket tesz fel. Miközben végigmész minden egyes kérdésen, tegyél fel kérdéseket arról, hogyan éli meg a "problémát", és miért akarja a "megoldást". Vizsgáljuk meg például, hogy milyen kérdéseket tehet fel az "Időnk visszaszerzése" pontért.

Hogyan érzi úgy, hogy az Ön idejével pazarolják a jelenleg birtokolt javakat? Ha sikerül visszaszereznie egy kis időt, mit tenne vele?

Nekem többször feltettek ilyen kérdéseket különféle témákkal kapcsolatban, és az eredmény mindig az volt, hogy azonos. Az ilyen jellegű kérdések arra kényszerítenek, hogy kritikusan gondolkodjak azon, hogy miért teszek egy bizonyos lépést, és értékeljem, hogy ez a cselekvés valóban eléri-e azt, amit el akarok érni. Fontos, hogy megértsd, miért akarja magáévá tenni a minimalizmust, mert rájöhet, hogy más módon is elérhetik céljait, amelyek nem késztetik arra, hogy olyasmit tegyen, amit megbánhat (azaz szentimentális tárgyakat dob ​​ki). / p>

Megértése, hogy miként illeszkednek cselekedetei

A rejtvény második darabja annak megértése, hogy a szentimentális dolgok kidobása valójában hogyan hat rá. Kérdezd meg, mit érez, amikor kidobja ezeket a dolgokat.

Milyen érzés volt, amikor odaadtad az X tárgyat? Segített abban, hogy elérje az Y eredményt?

A lehetőségekhez mérten fel kell sorolnia azokat a konkrét elemeket, amelyeket ő elvetett, amikor ezeket a kérdéseket feltette. Ha van egy konkrét példa, az segít visszahozni az érzelmeket, és jobban meg tudja magyarázni, hogyan érezte magát. Ne feledje azonban, hogy az érvelésének újbóli értékelése és az érzelgős vagyon kidobásának érzelmeinek átélése között meglehetősen ideges lehet. Ha ez megtörténik, fel kell készülnie arra, hogy megvigasztalja őt, és bölcs dolog lenne a minimalista beszélgetés többi részét más időre menteni.

Egyéb lehetőségek

Tekintettel arra, hogy milyen szomorúan mondtad, hogy szentimentális értékű tárgyak átadásakor jelenik meg, nagyon valószínű, hogy rájössz, hogy bár a minimalizmus bizonyos előnyeit akarja, lehet, hogy ezeket az előnyöket nem a maga módján valósítja meg élő. Ha ez a helyzet, akkor a támogatásának legjobb módja az lesz, ha segítenek más lehetőségek feltárásában ugyanazon előnyök elérése érdekében. Van néhány más filozófia, amelyek az életed egyszerűsítésére összpontosítanak, de ennek különböző módszerei vannak. Például a KonMari kiemeli azokat az elemeket, amelyek a legnagyobb örömet okozják Önnek, és megközelíti a szentimentális tárgyak átélésének módjait is.

Köszönöm a fantasztikus választ. Első beszélgetésünk volt erről, és hiszem, hogy megérti, és ismét ugyanazon az oldalon vagyunk. Ez valóban remek sablon, és óriási segítségemre lesz a jövőben. Segített abban, hogy többet megtudjak a mögöttes motívumokról és hiedelmekről, valamint arról, hogy miért érzi a vágyat bizonyos dolgok elvégzésére, és milyen eredményre számít.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...