Kérdés:
Hogyan állhatok hozzá a barátság fenntartásához olyan valakivel, akivel eddig randevúztam, és akinek most van egy másik jelentős tagja?
user5808
2018-04-27 00:43:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Háttér :

Egyetlen 20 éves férfi vagyok, aki egy nagyvárosban él és aktívan randevúzik. Körülbelül 5-6 hónapja ismerkedtem meg egy nővel egy társkereső weboldalon, hívjuk Alice-nek. Alice és én jól eltaláltuk a dolgokat a kora modern zene és a modern japán szerzők iránti kölcsönös érdeklődésünk alapján. Két időpontban jártunk kiállításokra, és minden este nagyon jól éreztük magunkat. Hamarosan azonban kölcsönösen úgy döntöttünk, hogy nem akarunk kapcsolatot ápolni, hanem barátok akarunk lenni, és továbbra is zenés show-kban járunk, és együtt beszélgetünk a könyvekről. Így tettünk; talán havonta körülbelül egyszer találkozunk, és hetente néhányszor sms-t küldünk, hogy dolgozhassunk műsorok kiválasztása, logisztika kidolgozása és alkalmanként a barátokra jellemző módon osszuk meg a munka / élet frissítéseit.

Probléma :

Alice nemrégiben kapott barátot, hívja Johnnak. A múltkor, amikor megláttam, aggodalmát fejezte ki velem kapcsolatban, hogy a körülmények között, amelyekben találkoztunk, és ami miatt John elgondolkodhat, talán már nem lesz barátom. Ennek ellenére egyelőre hajlandó volt barátként kapcsolatot tartani. Általában, amikor ilyen helyzetben vagyok, megpróbálok kettős randit vagy valami hasonlót megszervezni, hogy találkozhassak Johnnal, és bebizonyíthassam, hogy nem fenyegetem őt, és csak általában a szabadba terelem a dolgokat. Alice azonban kevésbé tűnt izgatottnak ezen az ötleten. Ettől kissé kényelmetlenül éreztem magam, hogy barátságunk valahogy titkos lehet, és ezt tovább bökve elmagyarázta, hogy csak kínos elmondani az embereknek, nem kizárólag, de főleg a barátjának, hogyan találkoztunk annak ellenére, hogy most csak barátok vagyunk. / p>

Kérdés:

Mi a megfelelő módszer az Alice-szal folytatott beszélgetés megkérdezésére, hogy miért zavarja, ha elmondja az embereknek online találkoztunk? Hogyan kérdezhetném meg tőle, hogyan érezhetnénk jobban, ha bemutatnám a társadalmi körének?

Szeretnék tanácsot kérni arról, hogyan lehetne megközelíteni egy beszélgetést arról, hogy miként lehetünk elég barátságosak ahhoz, hogy bemutathassuk egymást tágabb társadalmi köreinknek anélkül, hogy megismerkednénk az útjukkal.

Nem vagyok biztos benne, milyen interperszonális készségeket kérdez. Úgy hangzik, mintha már elmondta volna, hogy érzi magát. Megpróbálja újra megnyitni a beszélgetést vele, kitalálni, hogyan kerülje el a kérdést a barátoktól, és merítsen ötleteket arra, hogyan forgassa el a "hogyan találkoztunk" című történetet ...? (Az utolsó nem lenne téma, de azt hiszem, a másik kettő működhet.)
@EmC szerintem igazán a kérdés középpontjában áll, hogy hogyan folytathatok beszélgetést vele arról, hogy mi zavarja őt abban, hogy nyitott a barátság iránt, és mit tehetnék, ha bármit megtehetnék, hogy kényelmesebbé tegyem vele. Kérjük, bátran szerkessze a kérdést, ha jobbá akarja tenni. Borzasztóan teszek fel ilyen típusú kérdéseket :(
Ok, csak azért szerkesztettem, hogy megpróbáljam megragadni ezt az ötletet - ha nem ezt akartad megkérdezni, nyugodtan módosítsd vagy visszagurítsd :)
Kettő válaszokat:
Silena
2018-04-27 02:21:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megközelítés Alice-hez

hetente néhányszor küldjön SMS-t, hogy dolgozzon, hogy válogasson műsorokat, dolgozzon ki logisztikát, és időnként ossza meg a munka / élet frissítéseit a barátokra jellemző módon.

Kezdje el a beszélgetést az egyik szokásos kommunikációs eszközön, esete esetén szöveges úton. Szeretem ezt, mivel természetesebbnek tűnik, és valószínűleg kényelmesebb lesz Alice számára, mint a kékből hívni.

Tartsa rövidebbre a szövegeit . Sokat kell mondanod, de a hosszadalmas üzenetek megválaszolása különösen ijesztő érzés lehet annak, aki már kényelmetlenül érzi magát.

Olvassa el újra a szövegeit , mielőtt elküldené. Kérdezd meg magadtól: "Megismételtem magam?" - Mondhatom ezt máskor is? - Ez elengedhetetlen a beszélgetéshez? Dönthet úgy is, hogy inkább személyes beszélgetést folytatna, ebben az esetben terveket tehet a találkozásra.

Végül használjon klasszikus interperszonális készségeket, és használja az „I” utasítást "Ön" állítás ból. Ne feledje, hogy ennek középpontjában az áll, hogy mit érez irántad és a veled fennálló viszonyában, és nem fogja kényelmesen megvitatni ezt vagy a lehetséges megoldásokat, ha túlterheltnek, fenyegetettnek érzi magát, vagy mintha valamit csinálna rossz.

"A-t érzem, amikor B" a "Te C és ez engem D-t csinál" helyett


Megoldást kínál

Maradj nyugodt és átgondolva a helyzetét. Kényes helyen van új SO-jával, és Ön, mint új barát, ezt tiszteletben kell tartania.

aggodalmát fejezte ki velem szemben, hogy esetleg már nem lehet a barátom. azon körülmények miatt, amelyekben találkoztunk, és ami miatt John gondolkodásra késztette

Úgy tűnik, itt a fő kérdés az, hogy az emberek hogyan fogják felfogni azt a tényt, hogy megismerkedtél egy társkereső webhelyen. Úgy látom, hogy az a megoldása, hogy egyszerűen magánéletének ezt a fejezetét titokban tartja , vagy teljes egészében megjelenik .

Mivel kényelmetlenül érzi magát ez utóbbival szemben , az egyetlen lehetőséged marad az előbbi. Kérdezd meg Alice-t, hogy jól érzi-e ezt magadnak. Mindketten felnőttek vagytok, és megbeszélhetitek, hogy mennyire érzik jól magukat, ha megosztják másokkal életetekben a kapcsolat alapját. Teljesen rendben van, ha azt mondod a barátaidnak, hogy "Találkoztunk [az első IRL találkozón], és azóta is barátok vagyunk!"

A tárgyalt barátságok és kapcsolatok viszonylag fiatalok - a társkereső weboldal kicsit később, amikor az alapítványok létrejöttek, és az összes érintett fél jól érzi magát a helyzetben.

Ez egy kicsit kényelmetlen volt, hogy barátságunk valahogy titkos lehet

Jelenleg pontosan ez az. Ha ezzel nincs rendben, és ő nem hajlandó kompromisszumra, akkor ne maradjon olyan kapcsolatban, amely csak arra szolgál, hogy elkeseredettnek vagy jelentéktelennek érezze magát.

A másik oldalon szüksége van fel kell készülnie arra, hogy ő megszakíthatja a kapcsolatot. Ez hihetetlenül fájdalmas, de kérjük, vegye figyelembe, hogy ez még nem a világ vége. Nagyon gyakran előfordul, hogy a kapcsolatok újszerű mások bevezetésével csökkennek és áramlanak, de a barátságok hosszú távon bizonyulnak, miután a romantikus lángok a múltba borultak.

Köszönöm! Nagyon hasznos perspektíva és hasznos tanácsok Értékelje a segítséget :)
arp
2019-06-29 05:00:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A válasz a társadalmi köröd normái és gyakorlata alapján változni fog. Egyes társadalmi köreimben sok nemek közötti barátság van, és rendkívül gyakran előfordul, hogy az emberek randevúznak, vagy akár összeházasodnak, szakítanak, és továbbra is boldogan ugyanannak a körnek a részei, vagy éppen kifejezetten közvetlen barátok. Másoknál automatikusan gyanús egy barátság egy exrel.

Olyan emberekkel találkoztam, akik kényelmetlenül érezték magukat az exekkel való barátságom miatt. Ez ... kínos. A meg nem felelő elvárásokat ritkán lehet összehangolni.

Esetedben ez könnyebb lehet, mert nincs kiterjedt társkeresési előzménye Alice-szal - úgy hangzik, mintha pár randevún jártál volna, de nem volt szikra.

De ha John nem tudja elfogadni, hogy Alice egy korábbi partnerrel legyen barátja, bármennyire is korlátozott a partnerség, akkor Alice-nek és Johnnak ki kell dolgoznia maguknak. (Az is lehetséges, hogy John kényelmetlenül érzi magát Alice barátainak minden jével.)

(Ez inkább hasonlít a jelenlegi helyzetemhez - miközben barátságos viszonyban vagyok a legtöbb emberrel az exeim közül, mert elköltöztem többségüktől, az egyetlen, akit rendszeresen látok, D. És valójában D. és egy társkereső weboldalon ismerkedtünk meg, és bemutatott egy olyan hobbit, amelyen most osztozunk. furcsának tartja, hogy olyan hobbi rendezvényre utazom, akivel néhány hónapja randevúztam ... de ha eléggé megkedveltem, hogy randizhassak vele, miért nem lenne megfelelő barát? )

Tehát konkrét tanácsok. Ha a helyedben lennék, más irányból közelítenék meg:

Alice, kár, hogy nem tudunk együtt dolgokat csinálni, mióta elkezdtél randizni John-nal. Zavarja az összes férfi barátod, vagy csak én, mert néhány randevún jártunk? Vagy az, hogy zavarban van, ha beismeri, hogy társkereső weboldalt használt?

Tehetek valamit, hogy ez a helyzet kevésbé kényelmetlen legyen mind Önnek, mind neki?Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...