Kérdés:
Kolléga szerint túl lassú
AnoE
2017-12-06 19:56:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Háttér

Gyakran dolgozom egy kollégámmal, aki egy kicsit fiatalabb nálam (de nem különösebben "friss" - több mint 10 éve dolgozik a vállalatnál vezető fejlesztőként / szakértőként más szoftverek szerepe). Viszonylag új a csapatunkban, én vagyok az elsődleges edzője, így értelemszerűen sokkal többet tudok az adott projektünkről / szoftverünkről, de ennyi - eltekintve attól, hogy olyan érett, amennyire csak lehet. Soha nem voltam a fegyelmi főnöke, és nem vagyok hivatalos csapat- vagy projektvezető az adott projektben (az idő és a tudás szerint a két legidősebb személy egyike vagyok.) az elmúlt évben valóban bekapcsolódott a projektbe, és nem egyszer bizonyította képességeit; új komponensek nagyon önellátó-csapat-orientált megvalósítása, közvetlen kommunikáció az ügyfelekkel és összességében nagyon dicséretes. Mindig pozitív visszajelzéseket kap körülötte mindenkitől, beleértve a termék tulajdonosát és az összes érintett felet is. még egyszer ellenőrizni fogja a shell parancssorait, mielőtt az enter beüt még egyszer ellenőrizze a kódsorokat mentés / fordítás előtt; és észrevehetően gondolkodik, mielőtt beszél. Ez nem kellemetlenül lassú, nem bosszantó, nem tűnik "hülyének", de gyanítom, hogy szerinte van / van.

Mindent megtesz annak érdekében, hogy önállóan információkat találjon vagy megoldja a problémákat, de felhív, amikor nem tud. Tipikus beszélgetéseink (általában telefonon, mivel külön városokban vagyunk) így zajlanak:

Ők: Sajnálom, újra bosszantanom kell.

Én : Semmi gond, mit tehetek érted?

... dolgozunk valamilyen problémán ...

Ők (gépelés közben) : Sajnálom , ez biztosan nagyon idegesít, nagyon lassú vagyok.

Én: Semmi baj, rendben van ...

Ők (miközben valami újat tanulnak, amit nem tud esetleg tudom) : Nagyon sajnálom, hogy ennyi időt kell rám pazarolnod ...

Én: Nem probléma, szeretem megosztani a know-how-t ...

És így tovább és így tovább. Minden lépésnél panaszkodni fog arra, hogy mennyire lassú / idegesítő, és mennyire sajnálja, hogy bosszant engem, és hogy nem tud dolgokat.

Semmit sem bosszant, amiért panaszkodik . Nagyon örülök, hogy itt van, (más, a csapathoz egyszerre csatlakozott új kollégákkal együtt, akiket sok éven át együtt dolgozott) elvette tőlem a munka nagy részét, ami korábban elárasztott . Mindannyian nagyon könnyűek vagyunk egymással, szinte mindenben kölcsönös egyetértés van. Inkább szeretném, ha gyakrabban, mint ritkábban hívna.

A tőlem örökölt szoftverrészekben teljes felelősséget vállalt magára, de teljes szabadságot kapott arra is, hogy közben tegye. mint kódolási irányelveinkben; állandó hozzáférése van hozzám és a csapat többi kollégájához, szakértői véleményekért, segítségért, a kód történelmi területeivel kapcsolatos információkért és hasonló dolgokért.

Korábban elmondtam, hogy semmi sem idegesít én, hogy remekül teljesít (ami mérhetően is van); Kifejezetten hangoztattam, hogy nem számítok rá, hogy varázslatosan tudjon olyan dolgokat a szoftverünkről vagy az infrastruktúránkról, amelyeket nem tudhat, és hogy inkább kérném, ha megkérdezne tőlem, mint hogy megpróbáljon találni valamit a ritka dokumentációban. Igaz, hogy nagyon gyorsan gépelek és kódolok vele összehasonlítva, mert ismerem a szoftveres környezet minden zugát; de én biztosan nem dörzsöltem be, és a tényleges eredményeket tekintve semmiképp sem lassabb, mint más emberek. A gépelési sebességgel kapcsolatos problémákat egyébként is lassú Webex / Skype kapcsolatok leplezik. ;)

A 0. naptól kezdve ilyen volt; ez az egyik első dolog, amit észrevettem róla (nemcsak velem szemben, hanem másokkal is, beleértve a régi csapatának kollégáit is.)

Nemrégiben kétségeinek adott hangot a megfelelő helyen való tartózkodása miatt, mert olyan lassúnak tűnik. Rémálom lenne számomra, ha kilépne a csapatból - sok jó munkát végez, mindenki elégedett vele stb.

Van javaslata, hogyan tudnám viselkedni, mit mondhatnék vagy tehetnék, hogy megkönnyítsem neki? Nagyon örülnék, ha bízna a szerepében. Nyilvánvaló, hogy objektív tények megfogalmazása (például "X órát használtál az Y szolgáltatáshoz; ugyanannyi időre volt szükségem egy viszonylag nehéz Z jellemzőhöz - olyan gyors vagy, mint én") vagy a boldog ügyfél / munkatársak rámutatása nem ezt teszi. / p>

My answer to another recent question might well apply here: https://interpersonal.stackexchange.com/questions/7539/how-to-respond-to-self-deprecating-remarks/7553 teach him to swap out that "sorry" for a "thankyou"
Túlórázik vagy hiányzik a határidő?
Nem, @AcumenSimulator, semmi ilyesmi. Ez szigorúan a kommunikációs / pszichológiai részről szól (tehát az IPS-ről), az általa nyújtott munka minőségében és idejében tökéletesen rendben van.
Megpróbálta ragaszkodni ahhoz, hogy soha ne tévesszen határidőket, és mint ilyen egyszerűen nem tekinthető lassúnak? A tények az ő oldalán állnak. Ne feledje azt is, hogy ez a szokás, hogy mindent felül kell vizsgálni, nemcsak szigorú lehet, hanem az önbizalom hiánya is. Azóta is, hogy mások projektjeiből jött, próbáljon meg ásni, ha valami olyan történne, ami miatt ilyen. Talán mindenki azt mondta neki, hogy jól van, amíg meg nem rúgják, mert túl lassú az egyik régebbi projekttől. És mint ilyen, a szavaid nem különböznek a múlt szavaitól.
Vajon ez a kérdés jobban megfelel a https://workplace.stackexchange.com/ webhelynek?
Ezt tanácskoztam, @Anketam,, de valójában nem sok munkahelyi probléma van itt (kivéve, hogy a munkahelyen történik;)). Vagyis nem látok semmi szükségletet vagy célt a hierarchiák stb. Bevonásában; nem arról van szó, hogy valakit vagy ilyesmit irányítanak. Elsősorban az, amit * én * mint ember meg tudnék tenni, a tényleges interperszonális kapcsolat közte és magam között. Ugyanez vonatkozna arra az esetre is, ha más környezetben lennénk (mondjuk, valami hobbi csoport, amely szabadidőnkben valamilyen projekten dolgozik, vagy bármi más).
Tizenkét válaszokat:
user4548
2017-12-06 20:08:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megpróbálhatná ezt:

Joe, nem vagy lassú, aprólékos és nem verseny. Sokkal inkább azt szeretem, aki először csinálja jól. Itt jó munkát végez, és abba kell hagynia a második találgatást. Kössünk üzletet. Ha nem vagyok elégedett a munkáddal, elmondom, mielőtt problémává válna.

Ez egyszerre foglalkozik félelmeivel és átirányítja őket. Ez egyszerûen önérvényesít, ahelyett, hogy elhelyezné, és "tárgyalást folytat" vele. Felnőttként bánsz vele, és emeled a problémamegoldás diskurzusának szintjét.

Ha továbbra is fennáll, akkor a valós problémára helyezheti a hangsúlyt:

Joe, ez nem a sebességed, hanem a bizalmatlanságod és a képességeid nyílt becsmérlése. probléma. Ha aggódik a csapat iránt érzett értéke miatt, foglalkozzon ezzel a kérdéssel. Értesítem, ha bármilyen probléma merül fel a teljesítményeddel.

Ez megint csak az önérvényesítést bizonyítja részedről agresszió nélkül, és ismét tárgyalás helyett diktál.

Ezt már szinte szó szerint megtettem a múltban. Nincs észrevehető hatás.
Rögtön ezzel a válasszal - Úgy hangzik számomra, hogy ez a munkatárs 100% -osan helyes oldalon áll a "Lehet jól, vagy most is."
Az @Kendra ez a fő szempont ... "Ha rosszat akarsz, rosszul fogod"
David
2017-12-07 15:52:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Joe" vagyok, és sok "Joe-val" találkoztam az évek során.

Nem valószínű, hogy képes leszel meggyőzni Joe-t, hogy nem lassú, még akkor sem, ha kemény bizonyítékokkal mutatják be olyan okokkal álljon elő, amelyek miatt ez helytelen vagy nem a normát képviseli. Joe tudja , hogy lassú, és te mást mondasz neki, csak azt jelenti, hogy jól elrejti.

Ne próbálj meggondolni. Ehelyett értelmezze, miért mondja: "Nem vagyok biztos benne, sem önmagamban, sem a képességeimben" és / vagy "Úgy érzem, hogy minimális vagy negatív értéket nyújtok a csapatnak", és ezt kezelje.

  • Biztosítson állandó és következetes megerősítést - Ne számítson arra, hogy ez "Jó munka Joe!" és kész - az idő múlásával meg kell tennie - egy év pluszra számíthat - végül is megpróbál megváltoztatni egy valószínűleg mélyen gyökerező személyes hitet.
  • Újra meghatározza Joe értékfelfogását - láthatja, hogy erőfeszítései milyen előnyökkel járnak a csapat vagy Ön számára. Ne mondja: "Nem vagy lassú", mivel ez azt jelenti, hogy értékeli a sebességet, de ne értjen egyet az értékelésével. Mondd: "Kit érdekel? Mindaddig, amíg minden munkáját elvégzi, és a jó színvonalon, most már egy ujjas gépíró lehet, minden érdekel" - ezúttal is ne számítson készre.
  • Illusztrálja értékét . Ne csak azt mondd, hogy "Jó munka Joe!", Hanem azt, hogy "Nagy munka, Joe! Most nem kell a hétvégén fizetés nélkül túlóráznom!" vagy "Köszönöm a jelentést. Most sokkal nagyobb esélyünk van arra, hogy az igazgató megadja nekünk a szükséges költségvetést!" -> tedd magadról / a csapatról / a cégről / bárkiről, aki nem Joe. Ha valamilyen kézzelfogható munkavállalói jutalmazási rendszert kap a kezébe, ez segít. Használja, hogy ismét megerősítse a mások számára nyújtott előnyöket.

Ahogy Snark Knight javasolta: "Ha bármi aggályom lenne, akkor jóval azelőtt beszélek veled, hogy azok problémává válnának." nagyon fontos a vázolt okok miatt

Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy ezt idővel meg kell-e ismételni . Megpróbálod megváltoztatni az önértékelés felfogását, anélkül, hogy ötleted lenne, milyen alapokra épül. Senkinek nem szabad azt várnia, hogy azt mondja egy depressziósnak: "Hé, felvidulsz, jobban érzed magad", és elvárhatod, hogy cserébe "Hé, tudod mit, igazad van! Viszlát depresszió!" (vagy bármilyen más gondolkodásmód / meggyőződés) Ez egy hosszú és fáradságos folyamat minden érintett számára.

Ez választja el a jó vezetőket a nagyoktól.

Jane vagyok, azt hiszem. Legjobb segítség a növekedéshez. Ha azt hiszi, hogy ilyen lassú, beszéljen erről. Készítsen egy tervet, hogy gyorsabbá és magabiztosabbá váljon munkájában. Aztán bókokkal, gyakran, idővel megmutatja neki.
bobflux
2017-12-06 20:55:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ellenőrizze ezt.

Egyébként. Úgy tűnik, rengeteg pozitív visszajelzést adott neki, de úgy tűnik, ez nem működik. Javasolnék egy másik szöget, mint a többi válasz:

  • Vizsgálja meg, hogy negatív visszajelzést kap-e más kollégáktól. Ha azt gondolja, hogy lassú, akkor talán azért, mert valaki más mondta neki. Lehet, hogy csak csúfolódás vagy poén volt, amit félreértelmeztek.
  • Talán kérjen más kollégákat, hogy bátorítsák. Ha magasabb hierarchikus helyzetben van, mint ő, akkor a biztatása úgy hangozhat, mintha egyszerűen a "kedves főnök" munkáját végezné. A társai pozitív visszajelzései őszintébbek lennének.

Azt is meg kell említenem, hogy okosabbnak lenni nem feltétlenül gyorsít valakit a programozásban és az informatikában. Valaki, aki "lassú", mondjuk 10 percet töltene egy kis kód megírásával. Valaki, aki "gyors", néhány percet kitalálna a legjobb módszerre (nem feltétlenül a legkézenfekvőbb), 2 perc alatt megírja ugyanazt a kódot, majd a fennmaradó időt kétszer ellenőrzi és eltávolítja az összes hibát hogy az első srác hiányzott. Valaki "sebességét" addig nem lehet értékelni, amíg nem veszi figyelembe a gyors (olvasható: botcsinált) munka összes nem kívánt következményét ...

Az "okosabbá válással" kapcsolatos észrevétele helytelen. Ha megnézi munkájának "falióráját" (időtartam az elejétől a végéig, a gépelés sebessége helyett), nem tart tovább, mint bárki más.
A hancúrozás néha a minőség jele is lehet :) Pl. Fontolja meg, hogy valaki esetlegesen kódol, ami megmutatja neki, hogyan használhatja valaki más az API-ját vagy könyvtárát (egyfajta fentről lefelé irányuló megközelítés egy új lib létrehozásakor) / API). Néha egy kód, kód és kód, "amíg a tökéletes architektúra elkészül, csak annak felfedezésére, hogy az ügyféloldali" foo-> createYankeeFoo (frobnicateMetaFactoryProvider-> hookityHoop ()) "nem a legjobb kompromisszum, míg a" larksToTextFile () " "hibás kódot adhat ki, de az ügyfelet helyes és fáradhatatlan használatra készteti.
Úgy értem, a hegedülés a személyes ötletelés néha szép módja lehet :)
Acumen Simulator
2017-12-07 00:00:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Itt két kérdés folyhat. Először is úgy érzi, hogy bosszantja a viszonylag kis feladatokat, másrészt úgy véli, hogy lassú tempójú módszertana befolyásolja munkájának minőségét (vegye figyelembe, hogy az időszerűség gyakran a minőség része).

első kérdés nem tűnik komolynak, és ezt valószínűleg tudja. Nagyon jól lehet, hogy "elnézést kér a csendért", amellyel enyhítheti a beszélgetés során bekövetkezett kényelmetlen kényelmet, amikor kettős ellenőrzést végez, és semmi cselekvő nem történik. Magamba zárkózott vagyok, és ugyanazt csinálom; ez nem komoly, csak segít betölteni a csendet. Vagy valószínűbb, hogy önmegvalósítást keres. Tudja, hogy módszertana lassú, és tudat alatt valóban azt akarja, hogy felismerje és megerősítse ezt a meggyőződését, amely önmagában van.

Ez a második kérdéshez vezet; csak akkor jelent problémát, ha úgy véli, hogy ez a módszertan valahogy hátráltatja munkaköri funkciójának teljesítését. Úgy gondolom, hogy ha megpróbálja elhitetni vele, hogy gyors, nem jó megoldás, mert biztosítania kell magát arról, hogy megérti önmagát, de csak tudnia kell, hogy ez nem befolyásolja a teljesítményét.

Ezt mondva én úgy gondolja, hogy a legjobb cselekvés nem az lenne, ha megpróbálná meggyőzni őt arról, hogy gyors, de emelje ki, hogy módszertana mennyire egyenlő, ha nem is jobb, mint mások, akik más módszertant alkalmaznak.

Van egy mondás a projektben menedzsment: "Lehet, hogy jó, gyors vagy olcsó ... de csak kettőt választhat." Ha betartja a határidőket, és nem terheli túl magát, akkor módszertana miatt kihasználhatja, hogy munkája kiváló minőségű és költségvetésen belül van, miközben megnyugtathatja, hogy a határidők betartása azt jelenti, hogy a sebessége kielégítő.

Néhány példa be-

Ő: "Sajnálom, ilyen lassú vagyok ebben."

Te: "Rendben van, jobb, ha először csinálod jól."

Ő: "Sokkal lassabb vagyok, mint a többi vezet."

Ön: "Az Atleast tudom, hogy amikor hozzárendelek egy projektet, akkor azt helyesen fogják elvégezni. Amíg betartja a határidőket (amik voltak), tudjuk, hogy az ügyfél minőségi terméket kap."

Amint láthatja, a hangsúly objektíven a teljesítményére irányul, ahelyett, hogy megpróbálná meggyőzni valamiről, amiben nem hisz.

Patric Hartmann
2017-12-08 02:25:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

David válasza nekem eddig a legjobbnak tűnik, és egy másik "Joe" szempontból beszélek - én magam is az vagyok. Miközben minden szerénységgel nagyszerű munkát végzek tudományos munkám során - teljes kitüntetéssel érettségiztem, mivel két diák közül egy voltam, hogy az intézményem teljes története során valaha is elérhessem a maximális fokozatokat a mesterképzéshez -, továbbra is állandó megnyugvásra van szükségem munkát végzek.

Azóta, de néhány hét múlva kezdem felismerni az igazi problémát. Míg jó munkát végzek a munkám során, addig nem otthon. Számomra, a családomnak és a barátaimnak fontos dolgok hetekig vagy akár hónapokig nem maradnak érvényben. Az emberek folyamatosan kérik, elfelejtem őket, lusta vagyok vagy félek szembesülni olyan emberekkel, akik rosszul cselekszenek, miközben nekem kellene. A munkahelyi megnyugvás kompenzálja ezt a nyilvánvaló problémát.

Lehet, hogy Joe is hasonló problémával küzd? Lehetséges, hogy nagyszerű a munkájában - de élete más fontos vonatkozásaiban nagyon hiányzik a készség? Hasznos lehet ezt átbeszélni. Biztos vagyok benne, hogy valahol az életében hatalmas fekete lyuk van az állandó kudarc miatt. A javítás helyett inkább az egyszerű módot részesíti előnyben: Nyugodjon meg arról, amit már tud, hogy jól fog csinálni.

Mmh. Érdekes. Még nem tudom, kész vagyok-e ilyen mélyrehatóan beszélni "Joe-val", de látom, honnan jöttök.
@AnoE: Nem tudom a pontos részleteket, de úgy gondolom, hogy munkatársként vagy akár főnökként sem folytathatja ezt a beszélgetést vele - csak segít abban, hogy a megfelelőt megszerezze hozzá. De ha odamegy hozzá, és megkérdezzük, hogy van-e valami zavarba ejtve, mivel van "érzésetek", vagy azért, mert "problémásnak tűnik" segíthet (vagy nem) segíteni abban, hogy megnyíljon, vagy legalábbis elkezdjen gondolkodni rajta.
@patric-hartmann Ez egy jó gondolat, de eltekintve attól, hogy nem akar beszélni róla, Joe lehet, hogy ennek nincs is tudomása - és ha tudomást szerez róla, lehet, hogy nem reagál olyan pozitívan, mint te. A rágást a legnagyobb finomsággal kellene kezelni, és akkor is lehetne azt állítani, hogy az nem szakszerű és nem megfelelő a munkahely számára, hacsak ez közvetlenül nem zavarja a munkáját a jelenleginél jelentősebb módon. Mégis, +1
YetAnotherRandomUser
2018-02-12 08:13:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mesélhetne neki a Dunning-Kruger hatásról, és elmondhatja neki, hogy úgy tűnik, nem érti, milyen okos. Ez számos dolgot megvalósít és megold.

Bevezetés a Wikipédiából:

A pszichológia területén a Dunning – Kruger-effektus olyan kognitív elfogultság, amelyben alacsony képességű emberek illuzórikus fölényben szenvednek, tévesen kognitív képességüket nagyobbnak értékelik. Az illuzórikus fölény kognitív torzítása abból adódik, hogy az alacsony képességű személyek metakognitív képtelensége felismerni saját alkalmatlanságát; a metakogníció öntudata nélkül az alacsony képességű emberek nem tudják objektíven értékelni tényleges kompetenciájukat vagy alkalmatlanságukat. 1

Ezzel szemben a magasan kompetens egyének tévesen feltételezhetik, hogy a számukra könnyen elvégezhető feladatok az előadást más emberek számára is könnyű elvégezni, vagy másoknak hasonló megértésük van azokban a témákban, amelyekben ők maguk is jártasak. 2

Amint azt a szociálpszichológusok leírják David Dunning és Justin Kruger, az illuzórikus felsőbbrendűség kognitív torzítása az alacsony képességű emberek belső illúziójából és a nagy képességű emberek külső tévedéséből fakad; vagyis "az inkompetensek hibás kalibrálása az énval kapcsolatos hibából ered, míg a magasan kompetensek hibás kalibrálása mások hibájából fakad." 1

Úgy tűnik, hogy munkatársának valamilyen kérdése van, hogy felmérje saját értékét. Lehet, hogy ártalmatlan kérdés, de nem az, de a személyiségének leírása alapján megvizsgálja a Dunning-Kruger-hatást. Ez eltarthat egy ideig, de kezdhet jobban tudatában lenni a körülötte élőknek és annak, hogy képességei és munkája hogyan hat munkatársaira. Abból, amit mondasz, úgy hangzik, mintha sztár tagja lenne a csapatnak, annak ellenére, hogy nem veszi észre.

Ha azonban ez a munkatárs más etnikumból vagy kultúrából származik, mint nyugat, akkor egyszerűen megpróbál alázatot, engedelmességet vagy valami mást mutatni. Ez a válasz ezzel a jelenséggel is foglalkozik.

Markino
2017-12-07 15:54:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az első megjegyzéshez ehhez a válaszhoz, hogy mit gondol róla és hogy hogyan becsapja, az nem releváns számára.

Folyamatosan használja a saját „mértékegységét”, hogy megvizsgálja önmagát, és ebben annyira következetes, hogy nem dagad. Emellett lehetnek céljai / céljai / személyesen elképzelt szolgáltatási szint magasabb, mint amennyi neki van: a teljesítménye jó a szemedben, nem jó az ő szemében, és mindketten jó pontokat adnak.

Tehát mindez "különböző, de ugyanolyan értékes személyes véleményekre" törekszik, és nincs oka annak, hogy értékelje a véleményét a sajátjánál.

Ezért nagyon félek azt mondani, hogy szerintem már megtettél minden tőled telhetőt . Már többször elmondtad neki , de ő mégis nem ért egyet, és nem tudod mások gondolatába kényszeríteni a véleményedet, amikor visszautasítják.

Megértem, hogy rettegsz tőle, hogy elhagyja a munkahelyet, de most rajta van minden.

PS: szoftverfejlesztés, és én ugyanolyan önbizalomhiányos vagyok, mint kollégája. Tehát teljesen megértem őt, és megerősíthetem, hogy ha úgy dönt, hogy kilép, akkor egyáltalán nem fog sikerülni, ha megpróbálja megdicsérni képességeit a véleményével szemben.

baldPrussian
2017-12-06 20:13:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Amit látsz, úgy tűnik, a Dunning-Kruger-effektus következményeinek elég erős megnyilvánulása. Először azt javaslom, hogy tudatosítsa benne.

Valószínűleg ott is alacsony az önkép, csak azért, hogy érdekesebbé tegyék a dolgokat.

Azt javaslom, hogy ültesse le, és foglalkozzon az elefánttal a szobában. Úgy érzi, hogy ez nem megfelelő illeszkedés - miért nem megfelelő? Azért, mert úgy érzi, hogy nem tartja lépést? miért?

A termelékenység nagy része az informatikában annyi, hogy mennyi JÓ munkát végez (nagy hangsúlyt fektetve a jóra). Persze, személyesen is írhatnék több száz kódot egy óra alatt. Ha azonban nem ellenőrzöm állandóan a kódomat, és meggyőződöm arról, hogy van-e értelme, akkor valóban nem tettem mást, mint hogy megbuktattam a munkáltatómat. Ez a különbség a junior fejlesztő és az idősebb között - a junioroknak meg kell mondani, hogy mindent ellenőrizzenek és teszteljenek; az idősek csak ezt teszik.

Most, állandó bocsánatkéréssel: fordítsd ezt a fejére. Mondd meg neki, hogy elvárod, hogy szánjon rá időt és mindent ellenőrizzen. Mondja meg neki, hogy az Ön szintjén követelmény a parancssorok helyes megadásának biztosítása. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogy a hibái az ő szintjén katasztrofálisak, és azt szeretné, ha a lehető legtöbbször helyesen cselekedne. akkor szándékos helyett vállalati normákat követ. Ezután, amikor bocsánatot kér, emlékeztesse erre a szabványra, és mondja meg, hogy ne kérjen bocsánatot a szabványok betartása miatt.

user266420
2017-12-07 04:06:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Úgy hangzik, hogy kollégája valamiféle komplexummal rendelkezik, ha mások pozitív visszajelzései vannak. Nehéz megmondani, miért fordulhat elő ez a probléma, de úgy hangzik, hogy egyszerűen nem hallja és nem hiszi azokat a jó dolgokat, amelyekről mások szólnak neki.

Mindenképp jó ötlet teljesen biztos abban, hogy egyetlen kollégája sem okoz gondot neki a munkája során.

Utálom azt mondani, hogy te lehet, hogy kissé negatívnak kell lennie (és nem vagyok biztos benne, hogy ez a legjobb módszer ennek leírására), de amikor azt mondod neki, hogy nagyszerű munkát végez és nagyra értékelt része a csapatodnak, talán te is kifejezettebben arról, hogyan lenne rossz dolog személyesen Önnek, valamint a többieknek, akik vele dolgoznak, ha megváltoztatná a munkához való hozzáállását, vagy ami még rosszabb, elhagyná a csapatot. Amikor dicséred őt valamiért, mondd el neki, miért jó ez a dolog. Mert az alternatíva az lenne, ha nem lenne ez a dolog.

Használjon részleteket, például arról, hogy miként volt része annak, hogy lecsökkentse a korábban számodra elsöprő munkaterhelést, és miközben elmondta neki, milyen nagy munkája van az is, hangsúlyozza azt a tényt, hogy sok stresszt okozna magának és másoknak, ha a sebessége érdekében feláldozná munkájának minőségét.

Ha valami olyasmit mond, hogy "tudom, hogy ilyen sokáig tart, nagyon sajnálom, hogy így kell pazarolnom az idejét", talán valami ilyesmivel válaszolhatna ", ez teljesen rendben van, szeretem válaszolni az ilyen típusú kérdésekre! Olyan megkönnyebbülés, hogy tudom, számíthatok rád, hogy aprólékos és alapos legyél, mert stresszes lenne együtt dolgozni valakivel, aki túl gyorsan próbál átjutni egy problémán. "

Talán, ha kiszűri azokat a jó dolgokat, amelyeket az emberek mondanak neki, az segítene neki, ha hallaná, hogy nemcsak értékes közreműködő, de ennek fordítottja is érvényes, és hogy ez valós, mérhető veszteség lenne hogy mindenki másnak ne legyen közreműködése.

Nat
2018-02-12 21:21:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem hiszem el, hogy bárki kibírná kollégád viselkedését anélkül, hogy csalódna és bosszankodna. Egy ilyen, időről időre tett megjegyzés valószínűleg rendben van; A következetes elkészítés csak azt jelentheti, hogy a személy a technikai képességektől függetlenül nincs megfelelő helyzetben. Azt mondanám, hogy hagyja abba a bátorítást és a dicséretet a szokott módon. Kezdje el követelni a megfelelőbb és felnőttebb viselkedést. Szigorúan fejezze ki aggodalmait és kellemetlenségeit anélkül, hogy cukorral bevonná. Valószínűleg mára mindenki belefáradt.

DarkPurpleShadow
2018-02-14 13:31:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Néhány ember azt javasolta, hogy mondja el neki a Dunning-Kruger-effektus létezését. Voltam és néha még mindig Joe vagyok, és ami nekem jól sikerült, az az, hogy megváltoztatom a "lassú vagyok" gondolatokat az "lassan érzem magam" gondolatait. Így bizonyos távolságot teremthetsz magad és az észlelésed között, ami az első lépés annak elhallgatásához, hogy valaki lassú / lusta / hülye / stb.

Ha elég közel vagy hozzá, javasolhatod, hogy tegyen ez a változás.

Iron Pillow
2018-09-12 23:27:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A következő megoldás működhetne az Ön számára, de csak azért, mert (a) úgy tűnik, hogy mély, kölcsönösen tisztelő kapcsolat van vele, és (b) már jó ideje ismeritek egymást.

Ne használja ezt csak akkor, ha úgy gondolja, hogy elviseli az ugratásokat. Az is segít, hogy nem vagy az ő fegyelmi főnöke.

Ő: "Bocs, hogy lassú voltam ..."

Te: "Joe, rendben van. Tudod, csak használ nagyobb sávszélességet és lassabbá teszi, ha bocsánatot kér, amit semmiképp nem kell tennie. Mondja meg, mit ígérek, ha valaha is túl lassúnak találom, azonnal elmondom. Cserkészek becsülete. De az alkud részed az az, hogy ha még egyszer elnézést kérsz, hogy lassú vagy, küldök valakit, hogy vágja le a bal herédet. " Annak érdekében, hogy esélyt kapjon ennek feldolgozására, adjon hozzá egy másik mondatot, talán olyat, hogy "Van néhány unokatestvérem a városában, akik korábban egy szarvasmarha-telepen dolgoztak, és pontosan tudják, hogyan kell csinálni. Nem fog sokat fájni, vérzés lesz. "

Biztos vagyok benne, hogy ezt a választ nyersen fogják szavazni, de mielőtt ezt megtenné, ismerje el, hogy ha létezik megfelelő kapcsolat, ez hatékony lehet. A humor mindig nagyszerű eszköz, és a hiperbolika valóban segíti a memóriát. 400-szor emlékszik erre a beszélgetésre, amíg egy korábbi válaszból emlékszik a Dunning-Kruger-effektusra. És valahányszor bocsánatot akar kérni, elgondolkodik azon a képen, amelyet nála hagyott ...

(És ha mégis kibocsájt egy bocsánatkérést, akkor azt mondhatja, hogy olcsó törölközőt küld neki a fülkéjéhez ... hogy tisztítsa meg a vért, ha újra megteszi. Mindenki nevet, de az üzenet átjut.)

Magától értetődik, hogy ha valamilyen betegsége vagy problémája van a heréjével, válasszon egy másik testrészt!Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...