Kérdés:
Hogyan kezelhető a véletlenszerű kopaszodás szakmai környezetben?
Max Mustermann Junior
2018-06-09 06:58:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tegnap este szerettem volna levágni a saját hajam, és ehhez hajvágó gépet használtam. Rövidre akartam vágni, kb 1-2 cm-re. A folyamat közepén a gép leállt, kinyitottam javításra, és újra összeraktam. De elfelejtettem a távtartót. Amikor rövidítettem a hajam, arra gondoltam, mennyivel több van még.

Amikor befejeztem a fejem tarkóját, a tükörbe néztem, látva, hogy a homlokomon és részben az egyik oldalamon kívül nincs haj. A kár nem pótolható, ezért a többit is eltávolítottam.

Programozóként dolgozom és hallgató vagyok. Nincs szigorú szabály a kinézetre, de főleg a környezetemben a borotvált fejet általában ugyanolyan gyakran gondolják, mint jobboldalt. Attól tartok, hogy az emberek meglátnak, és azt hiszik, hogy nác vagyok (ami biztosan nem vagyok). Fogalmam sincs, hogyan magyarázhatnám el munkatársaimnak, hogyan történhetett valami olyan hülyeség.

Mostanában tele vagyok szégyennel ebben a kérdésben. Mi a legjobb módszer ennek magabiztos és szakszerű kezelésére, félreértések nélkül?

A munkahelyed elviselné a kalapokat, sapkákat vagy hasonlót?
Négy válaszokat:
Thorsten S.
2018-06-10 03:28:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

német vagyok, és a fejemet is leborotválom; 30-as éveim közepétől a haj visszahúzódott és elvékonyodott, követve a tipikus férfimintás kopaszságot. Végül rendkívül rövidre vágtam őket.

Szerintem felesleges a félelmed, a skinheadek sötét ruhát, csizmát és bombázódzsekit is viselnek. Mindig viseltem szemüveget, és szeretem az élénk színeket, például a narancssárgát, a pirosat vagy a zöldet, ezért úgy gondolom, hogy ez a legjobb választás: egyszerűen ne nézz ki mint skinhead.

Az egyetlen dolog, amit el kell menned keresztül mondja kollégáinak. Menj be, és amikor megdöbbennek rád, magyarázd el zavartan (azt hiszem, ez nem lesz probléma), hogy mi történt, a német kultúra nyitott a hibákra, ilyen balesetek mindenkivel előfordulhatnak, ezért ne számíts több problémára. Az egyetlen probléma az, ha csendben maradsz, és nem magyarázod el, mi történt, a továbbjutás a legjobb megoldás ebben az esetben.

Ha úgy gondolja, hogy borotválta a tarkóját anélkül, hogy észrevenné a túl furcsa hangokat , egyszerűen azt mondhatja, hogy elfelejtette behelyezni a távtartót, és gondolkodás nélkül sokat mozgatta a vágót a füle mögött. Ezt nagyon nehéz, ha nem is lehetetlen javítani (tapasztalatból beszélek).

baldPrussian
2018-06-09 17:21:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valójában nincs különbség a véletlen és a szándékos kopaszodás között. Akárhogy is, nincs hajad.

Megborotválom a fejem. Azért teszem, mert amúgy is elvesztettem a hajam. Amikor az első borotválkozás utáni napon bejöttem, egy pár ember megkérdezte tőlem: "Új külsőt próbál?" de erről szólt.

Most a tiéd lesz egy kicsit szélsőségesebb, mert több volt, amit leborotváltál. Megértem a nácinak való tévedés aggodalmát, de tedd fel magadtól ezt a kérdést: milyen viselkedést tanúsítottál ezt megelőzően, ami arra késztette az embereket, hogy azt gondolják, te vagy az egyik bolond? Ha még nem sétáltál az "Asylanten raus!" Skandálással vagy valami ilyesmi, akkor szerintem elég biztonságos vagy. Az egyetlen dolog, ami megváltozott, a hajad, és nem a viselkedésed.

Viselje és ölelje át. Mondja, hogy valami újat próbál ki, és nézze meg, hogy tetszik. Igazából nagyon könnyű karbantartani.

apaul
2018-06-09 07:14:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rendszeresen borotválkozom a fejemen, és általában még a harci csizmával kombinálva sem merül fel ez a probléma ... Az egyetlen alkalom, amikor valakit tévesztettem nácinak, az volt, amikor egy náci kereste meg (meglepetés, meglepetés, nem ők a legfényesebbek)

Valószínűleg sok minden ragaszkodik a semmihez. Ne gondold magad azzal, hogy az emberek azt gondolják, hogy hirtelen és megmagyarázhatatlanul nácivá váltál a hétvégén. Ez csak egy fodrász.

Ha élvezi egy kis önmegsemmisítő humorát, mondja el nekik a törött borotválkozás történetét. Ha nem, mondja el nekik, hogy egyre melegebb, és üdítő borotválkozni. (Tényleg nincs olyan, mintha egy frissen borotvált fejbőrön éreznék a szellőt)

Ha inkább egyáltalán nem foglalkozna vele, keressen magának megfelelő kalapot ...

jó néhány jó önmegsemmisítő vicc. // próbáltam levágni a saját hajam. Végül meg is kaptam. // próbáltam levágni a saját hajam. 15 dollár a fodrászatban most nem tűnik rossz üzletnek.
Haver, Florida nem Németország.
@Spagirl haver? ... válaszoltam, mielőtt hozzáadták a helyet. Hozzáadták a helyet, mert megkérdeztem. De mivel csak mondani kellett róla valamit ... itt Floridában valódi nácik vannak. Itt tartanak gyűléseket. A Déli Szegénységi Jogi Központ jó néhányat azonosított ezekből a csoportokból, az egyik a következő városban működik, ahonnan jelenleg lakom. Másrészt a nácizmus illegális Németországban. Itt még mindig törvényes, mert az első módosítás értelmében biztosított a szólásszabadság védelme.
Fair dos, nem értette a szerkesztés idejét
Semmi hibádból (mivel a hely hozzáadása előtt válaszoltál) nem tartanám ezt a választ kellőképpen alátámasztottnak az új, megerősített "biztonsági másolat" szabály alkalmazásakor - mivel nem említi a problémával kapcsolatos tapasztalatait német munkahelyeken.
@AllTheKingsHorses Tudna rámutatni, ahol azt mondja, hogy a tapasztalattal támogatott válaszoknak pontosan ugyanazokkal a tapasztalatokkal kell rendelkezniük?
Lehet, hogy a nácizmus "illegális" Németországban, de még mindig nagyon jelen van.
@Obie2.0 Ennyit is kitaláltam, de azt hinném, hogy nem annyira nyíltan jelenik meg.
Igen. Amint egy másik válaszban megjegyezték, mondhatnák, hogy "Heyl Hitler" helyett "Asylanten raus", de csak az újnácizmus csapdáitól szabadultak meg, nem pedig annak magjától.
@Obie2.0 Hallottam, hogy közülük néhányan a lázadó zászlónkat használták a horogkereszt helyett.
Vagy használják a Vaskeresztet, amely véleményem szerint még mindig legális.
@apaul Nem pontosan ugyanarra a tapasztalatra van szükséged - de a kérdés megválaszolásához * némi * tapasztalatra van szükséged a német társadalom és a munkahely területén. [Amint ez a videó (potenciálisan az NSFW Németországban látható)] (https://www.youtube.com/watch?v=PZdl09sKrzo) megmutatja, lehetséges, hogy egy kulturált és képzett amerikai * véletlenül * kommunikáljon „náci vagyok” németek egy csoportjának. (Igaz, hogy nem a frizurájáról beszélek.) Ebben az esetben jóhiszeműen feltételezném, hogy ez csak kínos hiba volt. Ha azonban egy német ugyanezt tenné a munkahelyen, elkerülném őket, mint a pestist.
Spagirl
2018-06-09 13:09:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ó kedves! Miután véletlenül úgy nézett ki, mint egy borotvált sztereotípia, ezt ellensúlyozhatja más borotvált sztereotípiákkal való utalással. buddhist monk Nem javaslom, hogy menjen a teljes sáfrányos köntösbe, de azt teheti, hogy felméri a ruhatárát, és olyan tárgyakat választ, amelyek kevésbé nácik, inkább buddhistaak. Küldjön olyan jeleket, amelyek ellensúlyozzák azokat, amelyeket maga a haja küldhet.
Megengedi-e a munkahelyi öltözködési szabály virágos ingeket, viselhet-e nyakkendős pólót? Megúszhatja a könnyű sál viselését? Ha a stílus formálisabb, nézze meg, mit adhat hozzá a nyakkendő és a zokni választásával, válassza a kód által engedélyezett legkönnyebb stílust, előnyben részesítve a lágy vonalakat az éles gyűrődésekkel szemben. A bőr-fej hangulatának ellensúlyozása érdekében hagyja, hogy az áll tarló növekedjen. Ennek gyorsan ellensúlyoznia kell a megjelenést. Ha a tömegközlekedésben stb. Aggódik, vegyen fel néhány nem náci hajtókát. Ne féljen arra sem, hogy arra ösztönözze az embereket, hogy nevessenek veled emiatt. Mondja el kollégáinak, hogy mi történt, fordítson belőle jó gondolatot, ha valami olyasmit mond, hogy „az emberek általában jótékonysági célból borotválják a fejüket, ha nevetni fog, legalább adjon néhány dollárt [illessze be a megfelelő nyilvánvalóan-nem- náci szeretet], hogy szenvedésemnek legyen értelme.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...