Kérdés:
Hogyan lehet megkérdezni, hogy az emberek "valódi pénzért" szerencsejátékoznak-e azzal, hogy meghagyják a lehetőséget, hogy nem csatlakoznak?
user16097
2018-04-21 01:17:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem szoktam szerencsejátékozni. Ritka esetben, ha egy baráti társaság kéri, megfontolhatom, ha nem sok pénzért. (például lehetséges, hogy mindenki ingyen kap chipeket, és a végén visszaadja őket, így nincs valódi pénz). Hogyan kérdezhetem meg, hogy az emberek mennyi pénzt terveznek bevonni? Elméletileg az olyan játékokat, mint a póker, ingyen vagy több száz dollárért lehet lebonyolítani.

Itt van a háttér. Egy nagy közös házban élek, sok nemzetközi emberrel. Nehezen kommunikálunk, mivel az angol az egyetlen közös nyelv, de sokan nem érzik jól magukat. (Emellett vannak kultúrális különbségek, például azt vettem észre, hogy valaki az asztalon pihenteti a lábát, ami más, mint ahogyan megszoktam.) megismerni egymást. Szerintem ez egy remek ötlet. Valaki más javasolta a pókert. Eleve nem vagyok igazán kényelmes a szerencsejátékkal, pláne olyan szobatársakkal, akik általában nem ugyanazt a nyelvet beszélik.

Szeretném elkerülni azt a kínos helyzetet, amikor úgy tűnik, mintha megpróbálnám kerülje őket, mivel az emberek valószínűleg tudnák, hogy otthon vagyok, de nem csatlakozom. Hogyan lehet ezt megtenni? Másrészt, ha nincs pénz, akkor én is csatlakozhatok.

Nyolc válaszokat:
Jane S
2018-04-21 06:57:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rövid válasz: Kérdezz :)

Ha ez aggodalomra ad okot, egyszerűen kérdezd meg azt a személyt, aki javasolta neki, mi lenne a tét. Valami ilyesmi:

Hé, nagyon tetszik az ötlet, hogy mindannyian pókerezünk, de én inkább nem valódi pénzért játszanék. Ha csak műanyag zsetonnal tervezel játszani, akkor szívesen csatlakoznék. Ellenkező esetben egyszerűen nem vagyok hajlandó valódi pénzt fogadni itt. Mire gondolt?

Így érdeklődést mutat a játék iránt, de nem az ing elvesztése iránt :)

Erin Thursby
2018-04-22 22:36:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lehet, hogy a póker etikett változik, vagy valami hasonló, de honnan jövök (Egyesült Államok, Florida) a "Mi a tét?" kérdés nagyjából a szokásos kérdés, amelyet feltesz, amikor felmegy az asztalhoz.

Ha csak a zsetonokra mutatnak, akkor azt kérdezi: "Valódi pénz vagy csak szórakozásból?"

  • Javasoljon más téteket a pénz mellett. Egy olyan helyen, ahol mindenki tűr és létezik, olyan tétek vannak, mint például mosogatás, takarítás a fürdőszobákban, 24 csomag sör vásárlása a házhoz, nagy vacsora és hasonlók rendezése, ezek a tétek szórakoztatóak lehetnek, a partok meglévő szerkezetétől függően. NE tegye ezeket a javaslatokat játék közben. Ez durva. Nem tetszik, mennyi a tét, húzz egy arcot, és mondd: "Ó! Túl gazdag a véremhez. Talán máskor alacsonyabb tétért." Javaslatok soha nem történhetnek a játék folyamán. Semmi jellegű kiterjesztett beszélgetés, ha nem játszik.
  • Jelölje meg, hogy érdekelne a póker, de csak alacsony tét esetén vagy anélkül. Vagy pot korlátozással. Egy kis pókerismeret nagyban hozzájárul. Tegye fel ezeket a kérdéseket. Ha a határ magas vagy istenek tiltják, hogy NINCS HATÁR, kérdezzen rá. Láttam olyan játékokat, ahol minden póker zsetont egy-egy fillérnek, 10 centnek vagy negyednek tekintenek, de még ez is biztosan összeadódhat. Mondd: "Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megismerjük egymást, de nem akarom, hogy kieszünk a szerencsejáték-adósságok miatt!" A Penny póker azonban komolyan szólva nem nagy ügy - manapság elég ritka (a legtöbb ember szerint egy kis árvácska ilyen módon játszani, de ha szuper alacsony tétekre vágyik, akkor ez a helyes út. Ezután állítsa be a pot limitjét mint egy dollár vagy 50 cent egy játékos).

A pókerben az illemtan az, hogy tisztának kell lennie, mint kristálynak, hogy mik a játék feltételei. Nem szeretik a feltételeket, nem szabad az asztalhoz ülni.

És ha a póker háztartási dologgá válik, és vannak érdekelt játékok, megkérdezheti, hogy csütörtökön vagy a hét bármely napján végezhet-e steakless játékot. Valójában érdemes konszenzust kialakítani. Nem valószínű, hogy te vagy az egyetlen, aki nem érzi jól magát a pénzvesztésben. Tehát a megoldás az, hogy mindenkivel külön beszélsz - "Hé, beszéltünk a pókerről, mint egy szórakoztató csoportos tevékenységről. Nem annyira a szerencsejátékkal foglalkozom, de szórakoztatóan hangzik. Szeretne részese lenni egy tét nélküli játéknak , pénteken nincs pénzdíj / beilleszteni a hét napját ide? "

Ha azt akarod, hogy valami bizonyos módon legyen, akkor felelősséget kell vállalnod a megszervezéséért vagy az emberekkel folytatott beszélgetésekért.

Jean Camille
2018-04-21 20:07:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tapasztalatom szerint az individualista, általában nyugati társadalmakban közvetlenül kérdezhetünk, és sértés nélkül elutasíthatjuk az udvarias kifejezések szokásos tartományát. Ugyanakkor fennáll annak a veszélye, hogy egyszerűen „nem egyek” kategóriába sorolják.

A kollektivista, szégyenalapú társadalmaknál fontos, hogy minimalizálják a konfrontációt és lehetővé tegyék az arcmegtakarítást. Tekintettel arra, hogy a távol-keleti embereket (a kapcsolattartásom területét) elég praktikusnak találtam az egyéni ízléshez, főleg, ha amúgy sem tartozol közéjük.

Ha azt akarod mondani, hogy „Nem ', kevésbé szembesül, ha önkéntelen oka van: betegség, elkerülhetetlen elkötelezettség, kultúra vagy tabu. Még a személyes zavar is jól működik, mivel az érzelmeket nem választásnak tekintik. Ez egy példa arra, hogy saját korlátozásunk okozza a nem részvételt, általában mások számára könnyebben elfogadható.

A póker tudatlansága működőképes kifogás. Érdeklődést mutathat a játék alternatívájának felkínálásával is, például a játék megtekintésével. Így nem kell kérdezned a szerencsejátékról.

Ha közvetlenül kérdezel, és azt mondják, hogy készpénz nélküli, akkor szinte csapdába essz a játékban. Ennek egyik kiútja, ha a szerencsejáték kérdést mellékes kérdéssé tesszük.

Példa: "Ó, én! Soha nem engedték, hogy otthon pókerezzünk [tabu]. Semmit sem tudok róla; Olyan rosszul érezném magam, és csak elrontanám mindenkinek [személyes gyengeség]. Rendben lenne, ha figyelnék egy kicsit [elterelés / biztonságos alternatíva + részvétel]? Egyébként nem egy rettenetesen drága játék [keret mint „mellékkérdés” + túlzás]? "

Az aggodalmad túlzott kimutatásával megengeded nekik, hogy kegyesen" kijavítsák "a" félreértésedet ". Ha szerencsejátékra gondoltak [konfrontációs kockázat], akkor lehetővé tetted számukra, hogy meggondolják magukat anélkül, hogy felfednék a tényt [arcvédő]: "Ó, nem, nem pénzért kell játszanunk, hanem gyufaszálakat használunk."

Összességében elmondható, hogy ha a többiek jólétére összpontosítunk, ez általában sok gátat mutat és "tompít". Ezután az elkerülhetetlen hibák orvoslásának egyik nagyszerű módja a gyors, egyértelmű és fenntartás nélküli bocsánatkérés. Ilyen gondoskodó hozzáállással felfedezhetjük egymás kultúráját és kialakíthatjuk saját kulturális mikrokozmoszunkat a lakóhelyen belül. Mire számíthatnának még a nemzetköziek ilyen körülmények között?

Sophie
2018-04-21 08:04:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mondhat ilyet:

Nem szeretek valódi pénzzel játszani, de szívesen csatlakoznék, ha csak műanyag zsetonnal játszunk.

Úgy gondolom, hogy ez jó megoldás, mert világos és közvetlen nyelvet használ, enyhítve a nyelvi akadályok miatti félreértéseket vagy a kulturális különbségek miatti szándék félremagyarázását. Amikor a nyelvi és kulturális különbségek a kommunikáció tényezői, úgy gondolom, hogy a dolgok egyszerűbbé tétele hatékonyabb.

Orbit
2018-04-21 16:12:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Általában, ha egy baráti társaság együtt akar pókerezni, pénzért játszanak, de csak nagyon kis összegekért. A pókerezés lényege, hogy van mit elveszíteni, ezért az emberek gondolkodnak a fogadás előtt. Ha mindig annyi új zsetont szerezhet, amennyit csak akar, ingyen, minden alkalommal megtehet mindent. Tehát vagy játszanod kell valamiért (pénzért), vagy korlátoznod kell az emberek által megszerezhető zsetonok mennyiségét, és ne engedd, hogy többé játsszanak, amikor elmentek. Ha valamit csinálsz a barátaiddal, az nem annyira szórakoztató, ha az emberek fele már nem játszhat, ezért az emberek általában pénzért játszanak.

Másrészt senki sem akarja elveszteni a bérleti pénzét egy játékon, senki sem akar érveket, és a legtöbb ember nem akar pénzt keresni barátaitól, különösen, ha kicsit jobban játszanak, mint a pihenés. Tehát az emberek általában nagyon kis összegekért játszanak. Számomra az általános ökölszabály az lenne, hogy ha rendkívül szerencsétlen is vagy, akkor is kevesebbet költenél, mint amit általában egy tevékenységre költenél együtt. Átlagosan természetesen semmibe sem kerül.

Diákkoromban havonta körülbelül egyszer pókereztem a barátaimmal. Ha elmennénk néhány sörért, akkor 10-50 eurót költenék a legtöbb éjszakára, ha együtt pókereznénk, 5 eurós nevezési díjat vásárolhatnánk. Ez általában elegendő zsetont adna ahhoz, hogy egy rossz napon 1 vagy 2 órát játszhassak. Egy jó napon nyilván egész este játszanék vele, mert a halom csak nőni fog. A legtöbb, amit valaha elveszítettem, 20 euró volt, és néhányszor nyertem 20 és 20 eurót is.

Kérdésedben nem világos, hogy pénzért akarsz-e egyáltalán játszani, és ha igen, akkor mennyiért. Úgy gondolom, hogy elmondják neked, hogy nagyon kis összegekért akarnak játszani, ha megkéred őket. Gondolkodnék azon, hogy jól vagyok-e ezzel, mielőtt feltenném a kérdést. Ha azt mondod nekik, hogy nem akarsz pénzért játszani, megfontolhatják a terv megváltoztatását az Ön számára, ha nem akarják megváltoztatni a tervet, akkor legalább tudják, számítsanak-e rád. Ha azt mondják neked, hogy teljesen jelentéktelen összegért akarnak játszani, te pedig azt mondod nekik, hogy még mindig nem tudod, hogy csatlakozni akarsz-e, nem tudnak mit csinálni, és ez csak bosszantó számukra.

A második kérdés, amit felhoztál, hogy a pénzért való játék vitákhoz vezethet, tapasztalatom szerint ez nagyon ritka, ha nagyon kis összegekkel játszik. Az egyetlen dolog, amit valaha láttam, ami némi ingerültséget okozott, az az, hogy „kölcsönkaptam a bankból”, a nyertestől. Az emberek több zsetont akarnak vásárolni, de nincs rajtuk pénz, ezért mindenképp megkapják a zsetont, és megígérik, hogy később fizetik az 5 eurót a nyertesnek. Gyakran az történt, hogy a nyertes nem akar pénzt keresni barátaival, és azt mondja az embereknek, hogy felejtsék el a még fizetendő pénzt. Ez tisztességes azoknak az embereknek, akik felkészültek arra, hogy felkészülten jöjjenek, és megtették az extra mérföldet, hogy készpénzt szerezzenek, kissé bosszankodnak, és legközelebb elfelejtik szándékosan pénzt hozni. Aztán a dolgok rendetlenné válnak, ezért nem engedtük meg, hogy egy idő után a bankból kölcsönt vegyünk fel, és azt mondtuk az embereknek, hogy költsön kölcsön közvetlenül egy barátjától, ha nincs rá pénz, ez jól működött. Soha senkit nem bosszantott sokáig. Gyakran a nyertes visszavette saját 5 euróját, és a maradék nyereményét a csoport sörére fordította. A bosszús emberek 3 órán át szórakoztak, mindössze 5 euróért, és 4-et még sörben is visszakaptak, így megfeledkeztek arról, hogy kb. 10 másodperc múlva nem fair!

Mindig nagyon jól szórakoztam a barátaimmal pókerezni, és végül ez volt az egyik legolcsóbb tevékenység, amit megtehettünk, ezért csak ajánlani tudom, de csak akkor, ha a tét alacsony, és nem fog hiányozni a pénz elveszítheti.

Flater
2018-04-24 17:00:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Itt van néhány különböző megközelítés.

Megfelelő zsargon

Mi a tét?

Ez pókerzsargon (nos, gondolom, általában a szerencsejáték-szakzsargon), a lényegre tér. Valószínűleg azonnal kap egyenes választ.

Ha belebotlottál egy csoportba, akik lenézik azokat a játékosokat, akik csak akkor játszanak, amikor nincs pénz; Ön is elkerülte, hogy felhívja a figyelmüket erre a tényre. Nem tudják, hogy a pontos tétet (10 vagy 100 USD?) Kérdezi-e, vagy azt, hogy van-e egyáltalán pénz.

Ne feledje, hogy lehet egy olyan csoport, amely szórakozásból játszik , de mégis alacsony összeget tesz fel. Én és néhány barátom egy-egy sör árát adnánk. A pénz elhanyagolható, de legalább némi ösztönzést ad a játékosoknak a győzelemre. Annak ellenére, hogy általában kört vásároltunk a csoportnak; a nyertes továbbra is az lesz, aki megvásárolja a kört.

Ha ebben a játékban találta magát, akkor ez a kérdés megmutatja. Az "[alacsony összeg], de mi csak szórakozásból játszunk" elnevezésű választ kap.
Megjegyzés: Azon ritka esetekben, amikor valaki nem akarna pénzt befizetni , hagytuk őket, hogy együtt játszanak, anélkül, hogy bármi esélyt nyernének a potból. A pot mindig a legmagasabb rangú játékoshoz került, aki pénzt helyezett el.


Javításra való horgászat.

Ahelyett, hogy megkérdezte volna ez, ami kínos is lehet, feltételezzük, hogy ez egy készpénzes játék, és válaszoljon mint ilyen:

  • Nem köszönöm, már eléggé megtörtem. , Rosszul érezném magának az összes pénzét.

Válassza ki, melyik választ érzi jobban. Mindkét esetben ez egy komikusan tervezett trükk, nem komoly kijelentés.

Mivel úgy tűnik, hogy már úgy döntött, hogy nem játszik készpénzes játékot; ezzel mindkét világ legjobbja érhető el. Ha készpénzes játékról van szó, akkor már nemet mondott. Ha nem készpénzes játékról van szó, valaki kijavítja feltételezését, ekkor meggondolhatja magát, és beleegyezhet, hogy csatlakozzon a játékhoz, ha akarja.


Legyen közvetlen. erős>

Csak kérdezd meg őket. Úgy tűnik, hogy az elméd készen áll, és ezek a barátaid. Valószínű, hogy vagy már tisztában vannak a pénzfogadással kapcsolatos véleményével, vagy nem döbbennek rá, ha megtudják véleményét.

Kendra
2018-04-21 02:44:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Azt mondanám, hogy hajlandó pókerezni, és a kijutásból azt javaslom, hogy valamennyien csak zsetont vagy valamilyen olcsó helyettesítőt használjon. Még akkor is, ha mindegyikőtök szerette a pókert és hajlandó volt pénzt veszíteni rajta, nem akar olyan helyzetet teremteni, hogy az együtt élő emberek nagy összegekkel tartoznának egymásnak. Aztán ha valaki vitatkozik, akkor hivatkozhat erre az irányelvre, mint arra, hogy ne akarjon játszani.

Kitsune
2018-08-18 02:10:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Játékos módja annak, hogy tudassa velük, hogy nem érdekli a tényleges pénzre való szerencsejáték, de érdekelne a részvétel, ha ilyet mondasz: "Csokoládékkal vagy zselés babokkal játszunk? Mert vigyázz, én Candy Shark "majd kacsint.

Ha zavartnak tűnnek, ez valószínűleg azt jelenti, hogy pénzre gondoltak. Ez a lehetősége, hogy azt mondja: "Én mikrohenger vagyok, egy tekercs fillér az én korlátom."

Ha édességnél vagy fillérnél többet fogadnak, akkor a harmadik lehetőség az, hogy ezt mondja: " bár a tét túl meredek számomra, mégis eljátszhatom, hogy lenne, ha én lennék kereskedő?

Ha nincs más, akkor is maradhat a szobában, élvezhet egy harapnivalót és részt vehet a beszélgetésekben.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...