Kérdés:
Hogyan szerezheti valaki őszinte véleményét a főzéséről?
HammerN'Songs
2018-08-20 04:21:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A ennek a kérdésnek a másik oldala, amely arról szól, hogy kikérdezik az ember véleményét az ételekről, amelyek nem tetszenek neki;

Milyen dolgokat kell szem előtt tartania, ha főzött vagy éppen főz ételt főzni családjának vagy barátainak, és szeretné megkapni őszinte véleményét róla, jövőbeli vagy azonnali felhasználásra?

Számos olyan okból, amelyek általában udvariassággá válnak, a legtöbb felnőtt úgy tűnik, hogy vonakodik kifejezni valódi érzéseit a felszolgált ételekkel kapcsolatban - az egyetlen mutató, amelyet gyakran kaphatok, ha lelkesen elmondják, hogyan jó volt, akkor valószínűleg élvezték, és ha nem mondanak semmit, vagy csak kiegészítik az illatot, a dekorációt, vagy hogy mennyire jól vannak összehajtva a szalvéták, akkor valószínűleg nem. Ez utóbbi esetben még mindig nem tudom, mi nem tetszett nekik, vagy mit kellene jobban csinálnom a jövőben.

Nagyon szeretném minimalizálni a kölcsönös veszteséget, ahová viszem ideje főzni valakinek, és arra kényszerítik magukat, hogy úgy tesznek, mintha élveznék. Különösen fontos lenne őszinte visszajelzés kérése, ha még nem állok készen a főzéssel, amikor még változások történhetnek.

A körülmények főbb halmazai, amelyek véleményem szerint különböző módszereket / válaszokat igényelnek:

  • Olyan emberek, akiknek gyakran / rendszeresen főz, szemben azokkal, akiket gyakran nem lát.
  • Olyan emberek, akik főzhetnek maguknak tetsző dolgokat, szemben azokkal, akik tudják, ha valami nem sikerül ízlik nekik, nem igazán tudják, hogyan lehetne / kellene javítani rajta
öt válaszokat:
Lot
2018-08-20 15:04:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nagyon szeretném minimalizálni a kölcsönös veszteséget, ahol időt áldozok arra, hogy főzjek valakinek, és arra kényszerítik magukat, hogy úgy tesznek, mintha tetszene.

A kérdésed óta nagyon széles, erre a részre fogok összpontosítani. Ahogyan először kezelem a főzést valakinek, általában kétféle kérdést teszek fel neki: először a kedvenc ételüket kérem (csak összehasonlításképpen, általában nem pontosan ezt főzöm ... vagy egyszerűen csak nekik tetsző összetevőket), másodszor megkérdezem, van-e valami, ami teljesen nem tetszik nekik.

Azáltal, hogy főzök valamit, ami a kedvenc ételükhöz kapcsolódik, és nem használok semmilyen "rossz" alapanyagot, egészen biztos vagyok benne, hogy soha nem vesztegettem az időt, amit a vendégeknek főztem;)

Néhány további érdeklődés ("szereted a fűszeres ételeket?", ...) a finomhangolásról.

Egy utolsó tipp: a vacsorahívások nagyon egyértelműen szereplése segíthet! Általában előre elmondom a vendégeimnek a menüt, lehetőséget adva nekik a beavatkozásra.

Upper_Case
2018-08-21 02:08:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A legjobb stratégiám erre (és ez nem mindig működik jól) az, ha megkérdezem, hogy az emberek szerint mit javíthatnak az általam készített ételek. Mindig készen állok a receptek módosítására, és szeretem addig csinálni, amíg meg nem találom azt a megközelítést, amely miatt az ételek éppen úgy jelennek meg, ahogyan én szeretem őket. ? " puha nyitást ad az embereknek a kritikákra, amelyeket egyébként túl udvariasak megemlíteni, és emellett lehetővé tehetik az emberek számára, hogy kiemeljenek olyan dolgokat, amelyek tetszettek nekik.

beeflobill
2018-08-21 05:05:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Úgy gondolom, hogy a főzéssel kapcsolatos érdemi visszajelzéshez az a kulcs, hogy vezető szerepet tölt be az asztalnál. Más szavakkal, modellezve azt a viselkedést, amelyet az étkezők kívánnak.

De előtte győződjön meg róla, hogy valóban őszinte kritikát szeretne-e és képes kezelni. Tudom, hogy amikor főzök, akkor főleg nem ezt akarom: p).

Íme néhány javaslat arra, hogyan lehet becsületes értékeléseket kicsalni az emberekből.

  • Hozzon létre egy olyan környezetet, ahol az emberek biztonságban érzik magukat az étellel kapcsolatos megosztásukról. Vagy más szavakkal, próbáljon meg nagyon keményen pozitív lenni és szórakoztatni az élményt az étkezők számára. Ha az étkezők jól érzik magukat, akkor feltételezik, hogy jól érzed magad, és nem gondolják, hogy viselkedésükben megbántottak. Kezdenek könnyebben elfedni az étellel kapcsolatos valódi érzéseiket és gondolataikat.

  • Beszéljen arról, hogy mit gondol az elkészített ételről.

    1. Bemutatja az ételek leírásához használt szavakat és nyelvet. Az étel nehéz beszélni és gondolkodni rajta. És bár nem vagyok az élelmiszer szakértője, feltételezem, hogy ez egy speciális népnyelv, amely az élelmiszerekről beszél a szakértők között. De a legtöbb embernek nem lesz ilyen nyelvarzenálja. Ha azonban ugyanazokkal a tapasztalatokkal rendelkeznek az étellel kapcsolatban, mint te, és te leírod, akkor automatikusan társítják az étel leírását a tapasztalataikkal. Idővel ugyanazt a nyelvet kezdik használni, mint amit használt.

    2. Ez megmutatja, milyen ételleírásokat tart elfogadhatónak az asztalnál. Azok számára, akik félnek a sértéstől, ha meghallják kritikáit, a jövőben nagyobb valószínűséggel osztják meg ugyanazokat a kritikákat.

  • Kifejezetten kérjen véleményt a népekről. Lehet, hogy nem azonnali eredményeket hoz, de ez arra készteti az embereket, hogy gondolkodni kezdjenek hogyan válaszolhatnak a kérésére. Az embereket arra is utal, hogy legalább azt gondolja, hogy kritikát szeretne. Ezen a ponton néhány ember finoman tesztelni kezdi, hogy meg tudja-e kezelni azt, amit gondolnak. Gondolom, egyesek más, nem annyira finom módszerekkel is tesztelhetnek. Ha jól érzik magukat ezekben a tesztekben, felkérhetik Önt a kérésére.

  • Ha valaki megosztja az étellel kapcsolatos gondolatát vagy véleményét, szánjon egy percet arra, hogy érvényesítse gondolkodását. Az érvényesítésnek ugyanazon a szinten kell lennie, mint a gondolatainak áthangolása. Egy gyerek számára ez "fantasztikus ötlet" vagy "a jogod, túl sós". Egy felnőtt számára lehet, hogy egy pillanatra gondol a javaslatára, hogy visszajelzést adhasson, amely bővülést mutat. ötletük.

Az ilyen típusú javaslatok, gyanítom, a nem verbális kommunikációra is vonatkoznak, például arra kényszerítik magukat, hogy olyan ételeket fogyasszanak, amelyek nem tetszenek. Segítsen az embereknek abban, hogy jól érezzék magukat és boldogok legyenek az asztalnál, és úgy gondolom, hogy viselkedésük pontosabban tükrözi azt, hogy miként viszonyulnak az ételhez.

user1760
2018-08-20 07:17:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az egyik és talán a legmegbízhatóbb módszer annak megfigyelése, hogy mennyire lelkesen eszik azt, amit elkészítettél. De ez tényszerű és nem hatékony, és azt mondja, hogy főzés közben szeretne korrekciókat végezni.

Először is, azt hiszem, helytelenül fogalmazta meg kérdésének címét. Nem az a kérdés, hogy szeretik-e a főzésedet, hanem az, hogy szeretik-e azt, amit te főztél.

És ahogy mondod, ez a "közönségedtől" függ. Ha vacsorát rendez, vendégei kötelesek őszintén úgy tenni, mintha szeretnék azt, amit főztek, kivéve, ha súlyos allergiájuk van, ilyenkor előzetesen tájékoztatniuk kell erről.

Körülbelül azt gondolom, hogy tenned kell egy vacsorán, tájékoztatni a vendégeket arról, hogy mit főzel a főételhez, és például megkérdezni, hogy ki szereti az ételt fűszeresebben és ki kevésbé. Mint fentebb mondtam, egy vacsora vendégei kivonulnak a sorból , ha válogatósak vagy kritikusak.

Ha a közönséged olyan emberekből áll, akiknek gyakran főzöl , azt javaslom, hogy egyszerűen kérdezd meg őket. Például:

Tegnap este vettem észre, hogy csak a grillezett angolnánál szedett. Milyen halakat szeretsz a legjobban?

Vagy az étkezés során megbeszélheted az új receptet, amellyel kísérletezel, és kérheted tőlük a tanácsukat, különösen, ha ők is lelkesek szakácsok. Ebben a taktikában kezdheti saját (lehetőleg valós) foglalással:

Azt hiszem, túl sok cukrot tettem a durian tortába.

Önnek keskeny vonala van a megjelenés között, hogy bókokat szerezzen és őszinte visszajelzést kapjon. Ezért úgy gondolom, hogy csak olyan emberekkel kell megbeszélnie a főzését, akiket nagyon jól ismer és nagyon szeret.

RamblingChicken
2018-08-21 06:48:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Azt képzelem, hogy vidáman mondod az étkezés végén: "Tehát, ha választanod kellene ezeket az ételeket, hogy újra meglesz, mire szavaznál? Joe, kezdjük veled."

Ennek meg kell adnia néhány konkrétumot arról, hogy mi a jó, és ha senki sem szavaz egy ételre, akkor tudja, hogy valami valószínűleg nem stimmel.

És valójában, ha már tudja, hogy valami valószínűleg rossz, könnyebb lehet eljuttatni egy másik személyhez vagy csoporthoz, és azt mondani: "Rendben, ez az étel nem sikeres, de nem tudom az ujjaimat rátenni, miért. Meg tudná tenni, hogy megkóstolom és kritizálom Emlékszel, abszolút szeretném hallani, mi van rossz ban. "Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...