Kérdés:
A barátom nem reagál jól a szexualitásomra
caird coinheringaahing
2017-09-01 05:42:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nyíltan meleg tinédzser vagyok, aki az Egyesült Királyságban él. Nemrég jöttem ki az egyik gyerekkori barátomhoz, miután nagyon pozitív válaszokat kaptam jelenlegi baráti csoportomtól és koromból. Ez a barát azonban nem volt olyan elfogadó, mint a legtöbb ember.

Körülbelül egy héttel azután, hogy elmondtam neki, nagyon hidegen kezdett viselkedni velem szemben, figyelmen kívül hagyva, amikor megpróbáltam beszélni vele, és nem ismerte el a jelenlétemet. . Tudom, hogy sokan azt tanácsolják, hogy úgymond csökkentsék a veszteségeimet, és abbahagyják a barátkozást vele, de már kisgyermekkorunk óta barátok vagyunk, és nem hiszem, hogy valójában homofób, csak nem Nem tudom, hogyan kell megfelelően reagálni.

Azon a héten, amikor kijöttem és elkezdődött ez a viselkedés, nem gondoltam, hogy valami ilyesmi fog történni, és a dolgok normálisak voltak, amíg kb. .

Megkérdeztem más barátaimat, és a válaszok a "Csak hagyd el, ő nem éri meg" a "Beszélj vele erről" -ig. Tényleg nem tudom, mit tegyek, és nagyon nem akarok elveszíteni egy kedves barátomat. Megpróbáltam megemlíteni a szüleinek is, de amióta kijöttem, sokkal sokkal kevésbé jártam a házánál, és nem igazán volt rá lehetőségem. Bármi hozzáfűznivaló?

Nem adta meg saját nemét, amely befolyásolhatja. Ha nő vagy, akkor előfordulhat, hogy a barátod titkos zúzást rejtett magában, amiről arra épített, hogy meséljen. Lehet, hogy az ő fantáziáját teljesen elpusztította az, hogy kijöttél. Gondolatai szerint az egész barátság sajnos arra épülhetett, hogy kapcsolatba lépjen veled. Most lehetetlen, és úgy érzi, hogy elpazarolta az elmúlt éveket, és nem akar több erőfeszítést pazarolni. Nyilvánvaló, hogy ha srác vagy, akkor ezt a megjegyzést teljesen figyelmen kívül lehet hagyni. :)
@Smeato szép elmélet, de igen, srác vagyok, szóval ha a barátomnak rajtam volt a kedvem, nem hinném, hogy így járt volna :)
Anélkül léphet kapcsolatba a szüleivel, hogy elmenne a házába. Fontolgatta, hogy felhívja őket (vagy felkéri a szüleit)? Ha ennyi ideig barátok vagytok, az nem tűnik ésszerűtlen cselekedetnek.
Részleteket nem szoktam részletezni, de amikor az ezzel kapcsolatos fontos tényeket elárulom hosszabb távú barátok számára. Különösen azokat, akiket "mindig" ismertünk, gyakran sokkal nehezebben veszik. Azt hiszem, ennek az az oka, hogy sokkal konkrétabb képet kapnak arról, hogy ki vagy, és ezt sokkal nehezebb beállítani. Csak személyes tapasztalatból tudok javaslatot tenni arra, hogy időt adjak nekik, és hagyjam, hogy egy ideig távol legyenek. Általában választ írnék, de nem vagyok hajlandó ezt megtenni, ha teljes egészében a kapcsolódó, bár kissé eltérő személyes tapasztalatokra hagyatkozom. Felajánlom, hogy beszélek privát módon, de nem tudom, hogyan.
A barátod a szekrényben van.
(Ezenkívül gratulálok ehhez a nagy lépéshez. Nem könnyű)
@thumbtackthief Őszintén szólva ez elég feltételezés. Sok oka van (a válaszok mutatják), amiért a barátom nem reagált jól, és én tényleg nem hiszem, hogy azért van, mert "a szekrényben van"
Talán. Térj vissza tíz év múlva, és tudasd velem, hogy igazam volt-e vagy sem.
Kettő válaszokat:
Bradley Wilson
2017-09-01 06:19:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

" Szexualitásunk", amelyet Robert L. Crooks és Karla Baur írt, világos iránymutatásokat kínál a barátaival való kijutáshoz (és rengeteg tanácsot ad a kijutáshoz általában). Szeretném a 272. oldal (9. fejezet) 5. és 6. pontjára vinni.

Útmutató a barátokhoz való kijutáshoz

  1. Csak a türelemről

    Ne felejtsd el, hogy valamit mondasz a barátodnak még nem volt alkalma felkészülni, míg neked sok időd volt felkészülni . Sok ember meglepődik, megdöbben és zavart, és némi időre van szükségük, hogy gondolkodjanak vagy kérdéseket tegyenek fel. A kezdeti negatív reakció nem feltétlenül jelenti azt, hogy a barát nem fogadja el . Ha egy barát negatívan reagál, de tiszteletet tanúsít, maradjon és beszélje meg a dolgokat. Szimpatizáljon döbbenetével és zavartságával: "Látom, hogy ez az új idegesít."

    ( hangsúly az enyém )

  2. Irányítsd haragodat

    Ha az illető ellenséges lesz vagy sértő, udvariasan fejezd be az értekezletet: "Sajnálom, hogy nem fogadod jól a híreimet, és ez a legjobb nekem hogy most menjek. " Ne adj barátodnak valódi okot arra, hogy haragudj rád, mert rossz vagy durva vagy lerepült a fogantyúról. Amikor kijön az emberekhez, azt fogja tapasztalni, hogy egyesek nem képesek vagy nem hajlandók fenntartani velük a barátságukat. Másokkal, ha jobban megismernek téged, növekedni fog a kapcsolat értelme és közelsége. Idővel olyan baráti hálózatot hoz létre, akikkel élvezheti a teljes önmagának való szabadságot .

    ( hangsúly az enyém )

A jelenlegi helyzetednél úgy gondolom, hogy mindkét pont nagyon érvényes. Légy türelmes a barátoddal, adj nekik egy kis időt, hogy feldolgozzák ezeket a híreket, amelyeket oly régen ismert valakiről hallottak, ne gyakoroljon rá semmilyen nyomást (példaként beszélve szüleivel), és ha szüksége van rá helyet biztosítson. Ha nem jönnek körül, és végül negatívan viselkednek a barátság felajánlása felé. Egyszerűen kelj fel és menj el. Vannak emberek, akik szeretni fognak olyannak, amilyen vagy, és kinézetével már jó támogatási hálózat áll körülötted más barátaiddal. Nehéz lenyelni a tablettát, de ez csak egy újabb akadály, amelyet az élet dob ​​eléd.

apaul
2017-09-01 06:34:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Beszélnék vele erről.

Vannak, akik kissé furcsán reagálnak, amikor a barátaik "kijönnek", még akkor is, ha nem homofóbok. Úgy érezhetik, hogy titkolóztál előttük, vagy bizonytalanok lehetnek a saját szexualitásukban, és szembesülnek másokkal, és kényelmetlen kérdéseket tesznek fel maguknak.

Az a megközelítés, amely többnyire bevált számomra az volt, hogy emlékeztessem az embereket arra, hogy én még mindig ugyanaz vagyok, mint mindig. Még mindig tetszett ugyanaz a zene, még mindig ugyanazokra a műsorokra jártam, és így tovább ... Most jöttem ki.

Légy türelmes a barátoddal, néha az embereknek egy kis időbe telik, mire körüljárnak, és őszintén néhány ember soha nem teszi meg ...

A kijutás mindannyiunk számára nehéz, de próbáld meg nem hagyni, hogy ez téged is lecsapjon. Nagy világ ez odakinn, és könnyebbé válik.

Nem úgy hangzik, mint itt, de egyetértek azzal, hogy életemben nagyon sok ember sérült meg, hogy nem jöttem ki előbb hozzájuk. Tévedtek - elég hamar kijöttem hozzájuk, miután kijöttem magamnak -, de ennek ellenére így érezték magukat.
De egy plusz +1 a saját szexualitásuk bizonytalanságával. Ez volt az első gondolatom is. A srác, aki a legrosszabbul reagált, amikor kijöttem - és ettől kezdve valóban óriási szamár volt számomra -, néhány évvel később maga is kijött.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...