Kérdés:
Milyen más módszerekkel beszélhetünk egy sikettel ASL nélkül?
Anoplexian
2017-08-04 21:53:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az egyik barátom online siket, és találkoztunk egy játékkal, és játékkal kommunikáltunk. Felkészültünk a találkozóra, de rájöttem, hogy kritikus tévedést követtem el abban, hogy nem ismerem az amerikai jelnyelvet (ASL). Háttérként ő Minnesotából származik, és nagyon szeretné megnézni, hogy igaz-e az összes történet Kaliforniából.

Nem akarom, hogy ne szórakozzon, mert nem ismerek eléggé a jelnyelvről, ezért szeretném, ha más módon kommunikálnék vele. A gyors google keresés nem igazán húzott fel (számomra) mást, csak a "Nos, tanulj ASL-t!". Időkeretet adva két hét múlva érkezik.

Hogyan kommunikálhatok sükettel az ASL ismerete nélkül?


SMS-t használtunk, és úgy néztünk ki, mint egy újszülött gyerek az utazás során. Nagyra értékelte, hogy már mindent gondoltam, és amikor visszaért, elmondta, hogy ez az egyik legélvezetesebb utazás, amelyet megtett.

Négy válaszokat:
Catija
2017-08-04 22:00:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Egy évig volt egy szobatársam, aki siket volt, és soha nem tanultam ASL-t! Nem nagyon kommunikáltunk, de időnként bizonyosan beszélnünk kellett. Az általunk használt különféle megoldások az Ön számára is jól fognak működni ... és nagyjából mindegyik ugyanarra vonatkozik - írja le.

Ha nem ugyanazon a helyen van, közölje a ahogy megszokta. Használjon csevegőszobát, üzenetküldő programot vagy szöveges üzeneteket ... Ezt számítógépen vagy mobiltelefonon is megteheti.

Ha együtt vagytok, tartson magával egy papírdarabot és egy tollat, hogy le tudja írni, mit akar mondani. Lehet, hogy a barátodnak is vissza kell írnia, attól függően, hogy mennyire jó a beszélt angolja. Ha a kézírása nem túl jó, akkor használhat sms-t is, de azt hiszem, inkább úgy érzi majd magát, mintha "együtt" lennél, ha azért írsz, mert nagyobb az esély, hogy egymásra néznek, és doodleezni is tudnak, míg szöveges üzenetet küldhetsz a telefonodba.

A barátod is tudja, hogyan kell olvasni, de ne várd el tőlük. Kérdezd meg, hogy tudnak-e, és ez kissé megkönnyítheti-e a dolgokat, de az írás még mindig pontosabb lehet, mivel az ajkak olvasása nem tökéletes.

És végül kezdd el megtanulni az ASL-t. Tegyen erőfeszítéseket olyan egyszerű dolgok megtanulására, mint a "szia", ​​a "viszlát" és a "köszönet", mielőtt a barátja megérkezik, és amikor ott van, legyen nyitott a további tanulásra, és soha nem fog elfogyni a beszélgetéshez szükséges dolgok!

Ugyanazon a napon akart válaszolni +/-, mint korábban két siket hallgatónknak: a szöveg / jegyzetfüzet mellett, ha képes olvasni az ajkát, gondoljon arra, hogy mindig szembe kell néznie vele, és ne felejtse el, hogy ne beszéljen vele, amikor csak tud. nem látlak.
A legfontosabb megtanulandó ASL kifejezés: "Nem ismerem az ASL-t".
Ben Crowell
2017-08-05 02:25:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A gyors google keresés nem igazán húzott fel (számomra) mást, csak a "Nos, tanulj ASL-t!" Időkeretet adva két hét múlva jön. kényelmes a dolgok állandó leírásának alternatívájaként. Nehezen tudom elolvasni az ujjak helyesírását, de a siketek rájönnek, ha nem tudsz lépést tartani, és lelassulnak.

Öt vagy tíz hasznos mondatot is nagyon könnyű megtanulni ASL, például: "hogy vagy?", "Igen / nem" "én / akarsz ..." [pont objektumra], és az állításokat kérdésekké változtatod. túl sokat. A barátod egész életében halló emberekkel foglalkozott. A siketnek lenni társadalmilag rendkívül elszigetelődik, ezért nagyon jó, ha csak megy vele és szórakozik

Troy D
2017-08-05 05:21:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A legjobb megoldás az, ha megkérdezi barátját, hogyan kommunikálnak inkább halló emberekkel, majd tegyen meg mindent annak érdekében, hogy megtanuljon néhány hasznos kifejezést, amíg ő látogat. A legtöbb siket örömmel tanítja az alapokat. Ennek ellenére, amint azt mások is említették, a szöveges üzenetek könnyűek, ingyenesek és társadalmilag nem kényelmetlenek. Az ujjak helyesírását elég könnyű megtanulni, de esetlen, amíg gyakorlást nem kap. A YouTube-on erről sok minden szól, ha van időd, és ő biztosan értékelni fogja az erőfeszítést.

threetimes
2017-08-05 18:32:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ezt úgy kezelném, mintha egy idegen országba utaznék, ahol nem ismeri a nyelvet. Szánjon rá arra a 2 hétre, hogy az & megtanulja az alapokat, például az étkezésre, a fürdőszobára stb. Való utalásokat (minden olyan mondat vagy kérdés, amely valószínűleg megismétlődik, így az ételen kívül & WC-k, például "Fáradt vagy? El akarsz menni?") És akkor tervezze meg a kiegészítő kommunikációs segédeszközök használatát, például az & sms írását. És biztosan megkérdezheted, mivel TELJES halló emberekkel rendelkező világban élnek. Tudják, hogyan lehet eljutni &-nel, ha udvariasan kérdeznek, az ön részéről arra törekszik, hogy befogadja.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...