Kérdés:
Hogyan lehet felhívni a munkatársak figyelmét parkolási képességeikre?
MBD
2019-07-04 21:22:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Egy MNC-ben (multinacionális vállalat) dolgozom egy lakott városban, ahol a gépkocsi birtoklása szükséges a közlekedéshez és a napi ingázáshoz.

/Kérdés

Hogyan tudnám elmondani / tudatosítani egy munkatársamnak (aki nem a csapatomban vagy az osztályomban van) parkolási képességeikről?

Több mint néhány éve dolgozom ebben a cégben. A parkolás ingyenes, ahol dolgozom - a munkahelyem jóvoltából. Van azonban korlátozott hely, majdnem annyi hely, ahány jármű van. Ez a munkatársam szörnyű parkolási képességekkel rendelkezik, és mindennap 2 helyet használ.

Megpróbáltam szemléltetni azt a parkolási részt, ahol parkolhatunk. parking description of the issue

A problémám

A munkaidőm általában a forgalmon alapul, és ennek következtében késő reggel ugrok be. Ezért a legtöbb parkolóhely foglalt, és csak a munkatársam autója melletti nyílás marad szabad. Gyenge vezetési képességeik miatt azonban nincs elég hely a parkolásra (lásd az alábbi ábrát)

Megjegyzés. ez a személy nem tiltott, erről megbizonyosodtam.

Illustration of how said coworker park their car. It takes up two slots

Kétszer is köröznöm kell, hogy helyet találjak, vagy parkoljak a szakaszban ahol valakinek meg kell kérnie, hogy mozgassam az autómat, hátha el akar menni (az épület előtt).

Amit eddig kipróbáltam

  1. Egyszer egy könnyed beszélgetést folytattam a recepcióval a földszinten, és megemlítettem nekik, hátha el tudják mondani az autó tulajdonosának. Gondolom, a recepciós nem tudott róla, mivel hosszú ideje volt.
  2. Ez a személy nem parkol hátrafelé - egyszer-kétszer megpróbáltam hátramenetben parkolni, olyan közel az autója farkához, olyan közel, mint Megtehetem, hogy küzdjön, hogy kivegye az autóját, és megkér, hogy mozgassam a kocsimat (az alábbiakban leírtak szerint). Kihasználtam volna ezt a lehetőséget, hogy szépen átbeszéljem - remélve, hogy megérti.

OP's idea of reverse parking to prevent their coworker to leave without having to talk to them first

Sajnos a munkaideje hosszabbnak tűnik, mint az enyém, és mindkét alkalommal korán elmentem, amikor megpróbáltam. Ez szintén kockázatos módszer volt, mivel kicsi az esély arra, hogy az autóm megkarcolódjon.

Amire gondoltam, de nem tettem

  1. Hagyjon egy megjegyzést az autó n. Fenntartásaim vannak különösképpen ezzel kapcsolatban: Személy szerint durva dolognak tartom, ha bármilyen autóra feljegyzést hagyok. Lehet, hogy agresszív lesz, és még rosszabbul parkolhat.

  2. Szembesítse ezt a személyt. Olyan helyeket osztottunk meg, ahol az összes gépkocsi-nyilvántartási számot megosztják mindenki alkalmazottak. Tudom, hogy melyik osztályon dolgozik ez a személy, de soha nem találkoztam vele négyszemközt. Általában nem veszek részt ilyen mérőkben, és ezt csak végső megoldásként szeretném használni.

Hogyan tudatosítsam munkatársaimban, hogy a parkolásuk megakadályozza más ember, hogy használja a rést a sajátjuk mellett? Szeretném ezt a kérdést nem konfrontatív módon megoldani.

Szia MBD! Üdvözöljük az IPS-ben. Ez nem másolat, de gondoltam, hogy megtalálhatja ezt a [kapcsolódó kérdést] (https://interpersonal.stackexchange.com/questions/18091/how-to-try-to-get-my-neighbour-to-park- autójuk a kijelölt helyükön) érdekes. Arról van szó, hogy kommunikálunk valakivel, aki szintén zavaró módon parkol.
lefényképezhetsz egy emeleti ablakot?
Csakúgy, mint egy FYI: egyesek szándékosan így parkolnak, hogy senki ne parkolhasson mellettük. Gyakran ezek azok az emberek, akik szeretik autójukat, és félnek attól, hogy gyenge parkolási képességekkel rendelkező személy megkarcolja azt. Az a tény, hogy kollégája mindig így parkol, arra gondol, hogy szándékosan csinálják.
@bigbadmouse bárcsak lehetne, de ez további részleteket tárhat fel magamról / autómról.
@MlleMei Úgy tűnik, ésszerű, de ennek ellenére hülyének tűnik. : |
* Én személy szerint durva, hogy bármilyen jegyzetet hagyok bármelyik autóra * - vajon nem egy üzenet szépen írva a durva helyett, nem kevésbé zavarba ejtő, mintha azt mondanák, hogy személyesen jobban parkoljon, vagy ha felettesei vannak benne?
Egy válasz:
OldPadawan
2019-07-04 22:07:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Néhányszor ugyanaz a problémám volt. Különösen a társasházunkban. Ugyanez a helyzet. És igen, igazad van, bármi, amit magad tett, rosszabbnál jóhoz vezethet, láttam, hogy megtörténik.

Mit kell akkor csinálni? Kérje meg az illetékeset, hogy írjon (vagy küldjön) egy kis jegyzetet / emlékeztetőt. SZÉP. Semmiképpen sem vádoló. Például:

Sziasztok mindenkit, amint mindannyian tudjátok, gondjaink vannak a parkolóinkkal. Nagyon fontos, hogy amikor parkol, mindannyian győződjön meg arról, hogy autója egyenes a tételében. Időnként észrevették, hogy egy helyiség kárba veszett. És néhányunk nehezen talál szabad és könnyen használható helyet. Kérjük, ügyeljen arra, hogy autója ne "szivárogjon" a következő sávra. Nagyra értékeljük együttműködését. Köszönöm.

Ez nagyon személytelen, senkire sem mutat az ujjával, és senkit sem szabad idegesíteni. Ez a legjobb módszer, aminek tanúja lehetek egy ilyen probléma kezelésében. Mivel néha az emberek egyszerűen nem látják, hogy zavartak volna mást, rájönnek és körültekintőbbek.

Kérd meg a felső vezetésben illetékeseket, hogy szépen vigyázzanak rá.

Néhányszor látta ezt a privát parkolókban: Kérjük, szépen parkoljon. Néha egy kis ábrával. Ha a parkolót fal veszi körül, gyakran hozzáadják; Kérjük, ne parkoljon hátrafelé, mert az a falat jelöli.
Nagyon érdekes megközelítés. de a HR osztályra való eljutás nem biztos, hogy a legjobb megoldás, hiszen egyik vagy másik nap, ha ez a személy megtudja, és megkérdezheti, miért nem szembesültem vele először.
Hasonló helyzetben voltunk olyan emberekkel, akik félelmetes állapotban hagyták el a WC-ket, a felső vezetés szigorú e-mailje szépen rendezte a dolgokat. Soha senki nem tudta meg, ki kérte elküldését.
Úgy gondolom, hogy az illető valószínűtlen, hogy szembeszálljon veled, mert ehhez el kell ismernie, hogy rossz parkoló, ezért indította el az értesítést, és jeleznie kell, hogy lényegében azt tervezik, hogy rosszul tartják a parkolást, amíg személyes meghívás, hogy hagyja abba a durvaságot. Nem hiszem, hogy bárki is így akarna belekötni!


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...